Bart van Opstal ziet de bal tegen de ramen komen en speelt hem direct weer terug. (Foto: Hans Verberk).
Bart van Opstal ziet de bal tegen de ramen komen en speelt hem direct weer terug. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Grote belangstelling voor Liempds padeltoernooi

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Het was druk in en rondom de accommodatie van De Peppelieren in Liempde. De actieve tennisvereniging organiseerde sinds lange tijd weer een toernooi en de finaledag vond, na negen dagen sportief bezig zijn, zondag plaats. Dit keer werd niet alleen tennis, maar voor het eerst ook padel gespeeld. Met succes, want het sportevenement telde 250 deelnemers.

,,De padelbanen zijn in september 2019 aangelegd op het sportpark. En nu de regels betreffende buitensporten versoepeld zijn, kan eindelijk een toernooi plaatsvinden”, vertelt Sander van de Loo (31), een van de organisatoren. 

Dat de populariteit van padel, een racketsport met elementen van tennis en squash, een vlucht neemt, is te merken aan het aantal aanmeldingen voor het negendaagse evenement. ,,Meer dan de helft van het aantal deelnemers doet mee aan het padeltoernooi”, stelt van de Loo. ,,Veel sporters komen vanuit andere regio’s en provincies om mee te doen.”

AANTREKKELIJK

De Liempdenaar, die de relatief nieuwe, maar zeer populaire sport zelf ook graag beoefend, begrijpt de aantrekkingskracht: ,,De bal blijft langer in het spel doordat via de wanden gespeeld mag worden. Ook gaat het sneller en is het mooier om naar te kijken, vind ik.”

Liempdenaar Wynand van Kollenburg (48) is het met Van de Loo eens: ,,Het is een snelle en zeer afwisselende sport, waarbij je rap en reflectief moet reageren en de glaswand een extra dimensie biedt. Wat ik mooi vind, is dat je in deze sport de bal altijd terug kunt verwachten. Hard slaan levert vaak geen punten op, plaatsen is daarentegen wel belangrijk. Ik tennis al jaren, maar met padel ben ik ongeveer een half jaar geleden begonnen. Of ik fanatiek ben? Nogal!”

Hij vervolgt: ,,In deze sport wordt je beter als je veel speelt. Maar ook het kijken naar goede spelers helpt om je eigen spel te verbeteren.” Dan geeft hij lachend aan: ,,In het toernooi ben ik zelf helaas al uitgeschakeld.”

TOF

Inge van de Sande (35) zit nog wel in het toernooi. Samen met medespeelster Anouk Dols is ze vanuit Heeze naar Liempde gereden om deel te nemen aan de wedstrijden. ,,Het is voor ons een stukje rijden, maar ik ben heel blij weer te mogen spelen”, stelt ze. ,,Ik tennis al dertig jaar, waarvan nu bijna twee jaar padel. We staan zo meteen de halve finale, met een beetje geluk halen we de finale. Maar hoe het ook loopt vandaag, het al is tof hier te zijn.” 

UITSLAGEN

Uiteindelijk blijkt de finale voor Van de Sande en haar padelpartner net niet haalbaar. Samen met Sandra van der Aa en Eefje Henkelman delen ze de derde plek in de categorie A dames dubbel. Karlijn van den Dungen en Romèe Haenen gaan er met de winst vandoor. Semmy van den Oetelaar en Lieke van de Ven strijken met die eer in categorie C. 

De winnaars in de heren dubbel zijn Lex Enklaar en Rob van Thiel (cat. A), Michel Franken en Bert Ruczynski (cat. B) en Maikel Reintjes en Sylvester Rodrigues Bonito (cat. C).

OP DE FOTO: Bart van Opstal ziet de bal in de finale tegen de ramen komen en speelt hem direct weer terug. (Foto: Hans Verberk).