Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Groenteman Jo Schuller door Rob Scheepers verrast met ‘roast’

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Een groter plezier hadden ze Jo Schuller (66) niet kunnen doen. De groenteman van supermarkt Albert Heijn in Boxtel gaat met pensioen en dat lieten zijn collega’s niet zomaar voorbij gaan. In het geheim hadden zij een mini-optreden van zijn favoriete komiek en tonprater Rob Scheepers geregeld. ,,Dit had ik niet durven dromen”, zegt hij later op de dag, nog steeds wat beduusd.

Na 43 jaar en vijf verschillende supermarktketens mag Schuller nu van zijn pensioen gaan genieten. Maar niet voordat er op bijzondere wijze afscheid van hem werd genomen. Daarom had filiaalmanager Ronald de Jong van de Zaanse grootgrutter aan de Prins Hendrikstraat nog een verrassing voor hem in petto. Op de groente- en fruitafdeling werd een stuk afgezet met een grote versierde fauteuil. Tussen tien uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags was het een komen en gaan van klanten die allemaal nog even een praatje kwamen maken.

VRIENDELIJK

Maar de grootste verrassing kwam in de ochtend. Toen Schuller net had plaatsgenomen in zijn stoel, verscheen daar ineens cabaretier Rob Scheepers. De Boxtelaar is al jaren groot fan van de tonprater uit Sterksel en gaat regelmatig naar zijn voorstellingen kijken. Nu was het echter Schuller die het mikpunt van spot was voor Scheepers, want die had een zogeheten roast voorbereid (een cabaretvorm waarbij een persoon flink op de hak wordt genomen). ,,Het was wel een hele vriendelijke roast hoor, want hij vertelde alleen maar aardige dingen over me. Maar natuurlijk wel met een dikke knipoog, zoals we van hem gewend zijn”, vertelt Schuller ‘s middags glunderend.

Mede door Scheepers blijft dit afscheid de Boxtelse groente- en fruitman voor de rest van zijn leven bij. 

OP DE FOTO: Om de haverklap kwamen mensen nog even afscheid nemen van Jo Schuller. De groenteman van de Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel is nu met pensioen. (Foto: Rens van den Elsen).