Afbeelding
Foto: Ruud_van_Nooijen_Boxtel_Netherlands

Geen optredens, wel brood bakken bij Liempdsen Herd

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

De nieuwe, strengere maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vrijdagavond aankondigden, hebben ook gevolgen voor de regio Boxtel. Weliswaar worden hier geen grote evenementen afgelast, kleinere activiteiten moeten hun programma nu ook aanpassen.

Op het erf van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg is morgen, zondag 11 juli, door SPPiLL een zomers dorpsfeest gepland. Een groot deel van het programma gaat nog door, maar het optreden van de Lighttown Big Band uit Eindhoven is geschrapt. De bakkers staan echter nog wel klaar om ambachtelijke broden te bereiden. Tevens zijn de nostalgische spullen van vereniging Terug in d’n Tèd en de foto’s van Ville de Tap tussen 11.00 en 16.00 uur nog gewoon te bekijken en zijn ook de projectleiders rond de elektrische deelauto in Liempde aanwezig. De coronaregels zijn wel van kracht, zo mogen er maximaal twee bezoekers tegelijk in het bakhuisje aanwezig zijn en dient iedereen anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

TROUBADOUR

Bij gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 in Boxtel zou zondag troubadour Jan van der Heijden de terrasbezoekers vermaken. Omdat live optredens vanaf vandaag tot zaterdag 14 augustus niet zijn toegestaan, heeft het bestuur besloten om de activiteit te annuleren. 

OP DE FOTO: De bakkers kunnen morgen gewoon hun brood bereiden bij D’n Liempdsen Herd. Alleen het optreden van de big band gaat niet door. (Foto: Ruud van Nooijen).