‘Geen verbouwing, maar slechts andere inrichting gemeentehuis’

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Een werkgroep binnen de ambtelijke organisatie MijnGemeenteDichtbij (MGD) is bezig met een nieuwe inrichting van de gemeentelijke kantoren. Burgemeester Ronald van Meygaarden benadrukt echter dat het niet om een verbouwing gaat, maar vooral om de werkplekken veilig in te richten.

,,Denk aan het schuiven van bureaus, spatschermen voor werkplekken, looprichtingen verbeteren”, illustreert hij. Ook wordt er ingezet op ‘hybride werken’: naar verwachting zal het thuiswerken vaste prik worden onder de medewerkers. Hiermee wil de ambtelijke organisatie onder meer inspelen op de wisselende coronamaatregelen. ,,Het gaat er met name om dat mensen zich veilig voelen in het gemeentehuis, zowel inwoners als werknemers.” 

Hiermee reageert Van Meygaarden op het artikel dat vorige week in Brabants Centrum stond over de nieuwe inrichting in de kantoorpanden van zowel Boxtel als Sint-Michielsgestel. De foto van voormalig burgemeester Mark Buijs, die een tussenwand sloopte ten behoeve van de grondige renovatie van het gemeentehuis in 2014, in combinatie met de kop, wekte de suggestie dat er weer een grote renovatie op komst was. Destijds kostte de herinrichting 2,4 miljoen euro en werd deze onder dezelfde noemer als nu aangekondigd: ‘Het nieuwe werken’.

Hoewel in het betreffende artikel al werd vermeld dat het waarschijnlijk om een minder grondige operatie zou gaan, was toen nog niet duidelijk wat de herinrichting precies in gaat houden. De exacte plannen zijn dan ook nog niet opgesteld: daar is de werkgroep nu mee bezig. Er is 240.000 euro uitgetrokken over drie jaar om alle kantoren van MGD, ook die in Sint-Michielsgestel, veiliger in te richten. In 2021 is ook het samenwerkingsplatform Microsoft365 binnen de organisatie doorontwikkeld. Dit wil MGD doorzetten.