De buitenbanen van De Walnoot grenzen aan de Parkweg. (Foto: Albert Stolwijk).
De buitenbanen van De Walnoot grenzen aan de Parkweg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

58 appartementen op plek kantoorpand Parkweg

Algemeen Selissenwal (c) Woningbouw Nieuws (c)

Er ligt een plan voor 58 nieuwe appartementen aan de Parkweg in Boxtel. De woningen moeten komen op de plek waar voorheen een advocatenkantoor gevestigd was, al is nog niet duidelijk of het hier gaat om nieuw- of verbouw. Ook jeu-de-boulesclub De Walnoot is betrokken bij het project. Hier is rekening gehouden met een accommodatie voor de vereniging. De meldt het bestuur in een nieuwsbrief aan de clubleden. 

Het project heeft de naam Parkhof meegekregen. Het bestuur van De Walnoot is blij dat er binnen de plannen ruimte is voor de jeu-de-boulers. ,,Naast het herbergen van onze vereniging, zou de aanwezigheid van de club een bindende rol kunnen vervullen voor de bewoners. Kortom, er zijn volop mogelijkheden voor alle betrokken partijen”, zo schrijft het bestuur.

Het gerucht dat er woningen zouden komen aan de Parkweg en dat deze ten koste zouden gaan van de accommodatie ging onder de leden al langer rond. Met het versturen van de nieuwsbrief wil het bestuur de onrust binnen de club wegnemen. ,,De belangrijkste reden waarom we nog niet eerder iets naar buiten hebben gebracht, is omdat er nog niets officieel is en er meerdere noten te kraken zijn voordat het project zijn definitieve fase in kan gaan”, valt te lezen. 

De Boxtelse ondernemer Jos van der Heijden wil de appartementen gaan ontwikkelen. Echter, hij was begin vorige maand betrokken bij een ernstig ongeval bij Eli Play op bedrijventerrein Ladonk waarbij een gasfles ontplofte. Hij ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Derhalve is niet bekend wat de huidige status is van project Parkhof. Het bestuur van De Walnoot geeft de leden mee dat zij op de hoogte worden gehouden van de voortgang als er nieuwe ontwikkelingen binnen de plannen zijn.

STEMMING

De jeu-de-boulesclub heeft al vele jaren haar thuisbasis aan de Selissenwal, net achter het pand aan de Parkweg ligt waar de appartementen moeten komen. Er zijn zowel binnen als buiten diverse banen aangelegd, zodat de leden in alle weersomstandigheden hun spel kunnen spelen. Of de vereniging ruimte gaat inleveren door de komst van de 58 appartementen is nog niet duidelijk. Het bestuur plant op termijn een bijeenkomst voor de leden waarin het project Parkhof wordt besproken. Er zal dan tevens een stemming plaatsvinden om de plannen goed te keuren.

OP DE FOTO: De buitenbanen van De Walnoot grenzen aan de Parkweg. (Foto: Albert Stolwijk).