Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Voormalig Wit Gele-kruisgebouw Liempde te koop: Kindertuin heeft interesse

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Het voormalige Wit Gele-kruisgebouw aan de Kerkstraat in Liempde is door de gemeente Boxtel te koop gezet. Maar huurder Kindertuin wil er niet weg. Sterker nog: de kinderopvang is bereid om het pand te kopen. ,,Het gaat hartstikke goed in Liempde”, zegt directeur Hindrik Schuurman.

Verkoop van gemeentelijke panden komt Boxtel goed uit, gezien de penibele financiële situatie. Zo werd vorig jaar al Villa Phaf verkocht. Ook het gebouw aan de Kerkstraat in Liempde is eigendom van de gemeente en staat op de nominatie voor verkoop. Schuurman: ,,We snappen dat Boxtel krap bij kas zit, maar we zien ook onze mogelijkheden in Liempde.” 

INVESTEREN

Momenteel voert huurder Kindertuin gesprekken met de gemeente. ,,We zijn bereid te investeren. Het kinderdagverblijf heeft echt een vlucht genomen”, legt directeur Schuurman uit. ,,We zijn recent een derde groep gestart. Daarnaast zitten we met de buitenschoolse opvang in Pius X. Daar zijn de kinderen ook blij met de extra speelruimte.”

LIEMPDSE MENSEN

De kinderopvang is gegroeid ondanks de relatief grote concurrentie in het dorp. Schuurman: ,,Dat heeft denk ik met verschillende facetten te maken. Bij basisschool De Oversteek (waar HumanKind een kinderdagverblijf runt - red.) lopen tientallen schoolgaande kinderen rond, zowel binnen als buiten. Ik kan me voorstellen dat ouders het fijner vinden die drukte te vermijden als ze hun kinderen willen afzetten voor de opvang. Financieel houden we het ook aantrekkelijk. En we hebben een goed team met veel ervaring, dat ook bestaat uit Liempdse mensen.” 

OP DE FOTO: Het pand aan de Kerkstraat in Liempde is opgericht als wijkgebouw door het Wit Gele Kruis. Kinderopvang Kindertuin heeft het er goed naar de zin en is in overleg met de gemeente om het te kopen. (Foto: Gerard Schalkx).