Fractievoorzitter Mirjam Bemelmans wil dat het pensioenfonds van de Boxtelse ambtenaren fossielvrij wordt. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).
Fractievoorzitter Mirjam Bemelmans wil dat het pensioenfonds van de Boxtelse ambtenaren fossielvrij wordt. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

PvdA-GroenLinks wil pensioenfonds ambtenaren fossielvrij hebben

Algemeen Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

ABP, het pensioenfonds van de Boxtelse gemeenteambtenaren, investeert in fossiele brandstoffen. Dat stoort oppositiepartij PvdA-GroenLinks. Immers, Boxtel heeft zich in 2013 fossielvrij verklaard, als eerste gemeente in Europa.

De fractie roept het college van B en W in de raadsvergadering van dinsdag 13 juli dan ook op zijn stem te laten horen richting het pensioenfonds. Momenteel loopt de landelijke campagne ABP-fossielvrij, weet fractievoorzitter Mirjam Bemelmans van PvdA-GroenLinks. ,,In 2022 wordt het nieuwe beleggingsbeleid van het pensioenfonds vastgelegd. Vandaar onze vraag aan B en W nu een boodschap af te geven.”

BEZOEK

In maart kwam de directeur van Fossielvrij NL nog op bezoek in Boxtel. Wethouder Dèsirè van Laarhoven droeg toen namens de gemeente bij aan de strijd tegen brandstoffen als benzine, diesel, steenkolen en aardgas door 200 euro te schenken aan deze organisatie.