Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

SR-JR DJ-team staat te popelen om weer plaatjes te draaien

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De bezoekers van jeugdcarnavalsfeest Duckout hebben al kennis met ze kunnen maken, net zoals menig feestganger op bruiloften en partijen: Gerbin en Marijn Blokx van SR-JR DJ-Team uit Boxtel. De twee zaten het afgelopen jaar, net zoals zoveel collega’s, noodgedwongen zonder feestjes. Dat weerhield hen er echter niet van om nu een volgende stap te zetten en hun bedrijfje officieel te maken.

Alle bezoekers uit hun dak laten gaan en de avond van hun leven bezorgen. Dat is het doel van het muzikale dj-duo. Zo’n vier jaar geleden begonnen de twee aan hun avontuur achter ‘the wheels of steel’. Gerbin draaide plaatjes tijdens een activiteit op de Angelaschool en vroeg aan zijn zoon Marijn of hij mee wilde doen. Die had daar wel oren naar en een bijzondere samenwerking was geboren.

Gerbin is geen onbekende in de dj-wereld. Hij brak menig tent af in ‘s-Hertogenbosch, zoals de Galaxy en Kings. Clubs die nu niet meer bestaan of een andere naam hebben gekregen, maar waar jongeren uit de jaren ‘90 met enige weemoed aan terugdenken. De liefde voor vinyl is nooit helemaal verdwenen en toen hij samen met Marijn opnieuw achter de draaitafel kroop, was hij al snel weer in zijn element. ,,Ik stond altijd al liever te draaien dan dat ik aan de bar stond. Het geeft nog steeds een kick om mensen uit hun dak te zien gaan op muziek die jij uit de speakers laat schallen”, geeft Gerbin aan.

ONTDEKKINGSTOCHT

Voor Marijn waren de afgelopen jaren een grote leerschool. Natuurlijk was er zijn vader die hem de fijne kneepjes van het dj-vak bijbracht, maar hij ging ook zelf op ontdekkingstocht met zijn broertje. Hoewel veel achttienjarigen liever zelf feesten dan het feest te maken, gaat die vlieger voor Marijn niet helemaal op. ,,Ik ben nog aan het ontdekken wat ik het mooiste vind. Draaien is echt heel gaaf, maar soms is het ook wel fijn om niet aan de knoppen te staan. Dat merkte ik helemaal tijdens Duckout”, vertelt hij. 

Toch ziet hij wel brood in de professionelere samenwerking met Gerbin: ,,Het is uiteindelijk ook gewoon werk, al zie ik dat niet altijd zo.” Daar is zijn vader het mee eens. Hij onderstreept ook hoe ver de muzikale ambities reiken: ,,We zijn wekelijks ruim vier uur kwijt om op de hoogte te blijven van de laatste hits in alle genres. Dat is buiten de optredens zelf. Het is belangrijk om up-to-date te zijn, want er komt regelmatig nieuwe muziek uit. Het is best wat werk, maar ook erg leuk om in te duiken.”

Het verschil in leeftijd versterkt de muzikale band tussen de twee alleen maar. ,,Marijn brengt mij op de hoogte van nieuwe muziek, hij is als het ware mijn hitradar in kroegen of clubs. Aan de andere kant breng ik hem juist de oude topnummers bij. Maar ook op technisch vlak leren we van elkaar, dat is juist zo mooi”, zegt Gerbin enthousiast.

PROFESSIONELER

Nu de coronamaatregelen steeds minder streng worden, neemt het aantal aanvragen voor feestjes weer toe bij de dj’s. SR-JR DJ-Team staat te trappelen om achter de draaitafels plaats te nemen. Gerbin en Marijn hebben besloten om de zaken een nog professioneler karakter te geven en investeren nu in een lichtshow. Ook een eigen bus om alle spullen te vervoeren staat op het wensenlijstje. 

Ondertussen zijn de twee druk met de voorbereidingen voor nieuwe feestjes. ,,We gaan altijd vooraf in gesprek over de muzieksmaak en welke stijl men van ons verwacht. We vragen dan om vijf nummers te noemen die we zeker moeten draaien en een nummer dat absoluut niet voorbij mag komen. Zo krijgen we al snel een goed beeld van welke richting we tijdens het feest op kunnen”, legt Gerbin uit. Hij benadrukt dat iemand wel richting mag geven aan de dj, maar niet de avond kan bepalen. ,,Niemand zit erop te wachten dat je de hele avond alleen maar Armin van Buuren draait. Dat adviseren we onze opdrachtgevers ook. Gelukkig zijn we echt allround en maken we overal een passend feest van, van popmuziek tot salsa en van hardstyle tot carnaval”, gaat hij verder.

ZELF PRODUCEREN

Hoe de toekomst er voor SR-JR DJ-Team uit gaat zien is mede afhankelijk van hoe corona zich de komende maanden ontwikkelt. Plannen hebben de twee in elk geval genoeg. Want naast het draaien van andermans muziek, zien Gerbin en Marijn het wel zitten om zelf ook een nummer te produceren. Een dat de voetjes direct van de vloer krijgt: ,,Het is nog wel een grote droom om ooit een carnavalsnummer uit te brengen, dat lijkt ons erg vet.”

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van het dj-duo op www.facebook.com/Srjr-Djteam of mail naar SRJR.Contact@gmail.com.

OP DE FOTO: Marijn (links) en zijn vader Gerbin Blokx zijn klaar voor nieuwe feestjes en festivals. De dj-skills hebben ze de afgelopen maanden vers gehouden door regelmatig even te oefenen in hun eigen honk in de wijk In Goede Aarde. Ze zijn muzikaal gezien allround. (Foto: Bas van den Biggelaar).