Afbeelding

Waarschuwing aan Vion wegens geluidsoverlast

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Vleesverwerker Vion heeft namens het Boxtelse college van B en W een waarschuwing ontvangen. Het bedrijf veroorzaakt geluidsoverlast en moet het aantal decibellen terugbrengen.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van PvdA-GroenLinks. Van een dwangsom is geen sprake. ,,Het bedrijf heeft vier maanden de tijd om maatregelen te nemen”, aldus B en W. ,,Als daarna nog steeds sprake is van een overtreding, overwegen we een straf.”

Klachten van bewoners van appartementencomplex Stapelen waren de aanleiding voor geluidsmetingen ter plekke. Daaruit bleek dat Vion meer decibellen verspreidde dan is toegestaan. Op verzoek van PvdA-GroenLinks heeft de raad de brief aan de slachterij en het verslag van de meting ontvangen. De oppositiepartij wil niet over elk incident dat Vion betreft politieke vragen stellen en verzocht het college daarom de raad actief te informeren over ontwikkelingen rond de vleesverwerker.

OP DE FOTO: De Boxtelse slachterij Vion wil met een hogere schoorsteen het stankprobleem oplossen. Diverse partijen zetten daar hun vraagtekens bij, waaronder Joost van der Pluijm. (Foto: Peter de Koning).