Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Kermissen in Boxtel en Liempde gaan vooralsnog door

Algemeen Liempde (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

De kermissen in Boxtel en Liempde kunnen (vooralsnog) doorgaan in augustus. Maar dan wel met een controlepunt aan de in- en uitgang op de locaties waar de grote attracties komen en kleinschalige kermisactiviteiten bij de centrumhoreca.

Voor nu heeft de gemeente gekozen om de kermis in Boxtel op de bekende locaties te organiseren vanaf vrijdag 20 augustus. ,,Daarbij komen de attracties voor volwassenen op het Breukelsplein te staan en attracties voor de kinderen, eetkramen en dergelijke op de Markt”, licht verantwoordelijk wethouder Désiré van Laarhoven toe. Omdat Boxtel vanwege de coronamaatregelen zo’n vijf vierkante meter ruimte per persoon aanhoudt, zullen op het Breukelsplein naar schatting zo’n zes- tot zevenhonderd mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn. Om dat te kunnen handhaven, komen er controles. Op de Markt staat er in principe geen maximum op het aantal personen omdat daar meer ruimte is.

GEEN OPTREDENS

In Liempde, waar de kermis zaterdag 31 juli van start gaat, is gekozen voor een soortgelijke oplossing. Daar komen de grote attracties op evenemententerrein D’n Tip te staan, waar ruimte is voor maximaal 440 mensen. Ook hier komen in- en uitgangscontroles. Rond het Raadhuisplein mogen exploitanten de kleinere attracties en eetkramen plaatsen. 

Tijdens beide kermissen mag de lokale horeca alleen zitplaatsen aanbieden. Daarnaast mogen er geen optredens georganiseerd worden.

SLAG OM DE ARM

Burgemeester Ronald van Meygaarden houdt nog wel een slag om de arm voor wat betreft de organisatie van de evenementen. Immers, de deltavariant van het coronavirus rukt op en het aantal besmettingen neemt weer toe. Dit kan gevolgen hebben voor het soort maatregelen dat de overheid neemt. In het uiterste geval kunnen evenementen weer geannuleerd worden.

TOEVOEGING WOENSDAG 7 JULI [13.14 UUR]: Ons BC-gebruiker Carlijn van Berkel wees erop dat niet alleen de deltavariant zorgt voor een toename in de stijgingen. Dat klopt: het aantal coronabesmettingen stijgt ook door andere zaken, zoals testen voor toegang bij evenementen waardoor meer positieve gevallen worden ontdekt, feestende jongeren en versoepelingen van de regels.

OP DE FOTO: Het was voor het laatst in augustus 2019 dat de kermiskaravaan Boxtel aandeed. Na een jaar zonder, kunnen liefhebbers weer zwieren en zwaaien. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2019).