Joost van Geel en Gerian van Ooijen mogen zich Boxtels golfkampioen noemen. (Foto: eigen collectie).
Joost van Geel en Gerian van Ooijen mogen zich Boxtels golfkampioen noemen. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Deze Boxtelse golfkampioenen mogen een trofee op de mantel bijzetten

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Rob van der Steen en Francien Knoops sloegen de bal het verst weg, maar Gerian van Ooijen en Joost van Geel hadden vrijdag de minste slagen nodig voor hun ronde langs de holes. Dus zijn zij de Boxtelse golfkampioenen van dit jaar.

Gerian won in 2019 haar tiende Boxtelse titel op rij. Vorig jaar ging het toernooi niet door, de overwinning kan dus gezien worden als haar elfde achtereenvolgende.

De deelnemers hanteerden nog een tweede spelvorm,  het zogenaamde Stableford die het voor álle deelnemers mogelijk maakt bovenaan te eindigen. Eric van Weert scoorde het hoogst bij deze telling, maar door een fout in zijn kaart werd zijn puntenaantal afgekeurd. Daardoor ging de eerste plaats in dit spel naar Toon van Ruremonde, gevolgd door Frank de Koning, Ton van Schijndel en Rob Klok.    

HET VERST

Rob van der Steen en Francien Knoops sloegen de bal het verst, Jeroen Poot wist de ‘witte knikker’ het dichtst bij de vlag te droppen.

Het toernooi dat vorig jaar niet door kon gaan, vond vrijdag plaats op de baan van golfclub De Dommel in Sint-Michielsgestel. Er deden 57 mensen aan mee. Wie volgend jaar deel wil nemen, maar dit jaar geen e-mail ontving, kan zich bij de organisatie melden via boxtelsegolfkampioenschappen@gmail.com.

OP DE FOTO: Joost van Geel en Gerian van Ooijen sloten allebei het Boxtels golfkampioenschap af met een overwinning. Ze wonnen elk een sculptuur. Voor Gerian was het haar elfde titel op rij. (Foto: eigen collectie).