Un, deux, trois: allez! Een heuse 'Napoleon' zweept het publiek op tijdens Ville de Tap op 30 juni 1996. (Foto: Gerard Schalkx).
Un, deux, trois: allez! Een heuse 'Napoleon' zweept het publiek op tijdens Ville de Tap op 30 juni 1996. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Tourdoorkomst Liempde in tientallen foto's

Drie dagen feest voor enkele sportseconden: eind juni 1996 werd in Liempde het onvergetelijke evenement Ville de Tap gehouden vanwege de doorkomst van de Tour de France. Om te zorgen dat het onvergetelijk blijft, houdt Gerard Schalkx een kwarteeuw later samen met Kèk Liemt tot en met 18 juli een fototentoonstelling in D'n Liempdsen Herd.

Kèk Liemt, zowel de stichtingsorganisatie als de erfgoedvereniging, heeft samen met Schalkx een selectie gemaakt van memorabele momenten van deze bijzondere dag. De 'dorpsfotograaf' heeft talloze taferelen op de gevoelige plaat vastgelegd. 

De tentoonstelling is vandaag, donderdag 1 juli in D’n Liempdsen Herd, gestart, maar nog tot en met 18 juli te bezoeken tijdens de openingstijden van het lokale bezoekerscentrum: op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. 

Aanmelden is niet nodig, een bezoek aan de fototentoonstelling is geheel gratis.