Daniel's Gym hield een roeiwedstrijd voor publiek op de Markt. Het thema van de koopzondag was namelijk Fit op vakantie.
Daniel's Gym hield een roeiwedstrijd voor publiek op de Markt. Het thema van de koopzondag was namelijk Fit op vakantie. Foto: Peter de Koning

BEZOEKERS VAN DE MARKT MOCHTEN ROEIEN OP HET DROGE

Koopzondag in het teken van sport

Fit op vakantie, dat motto had Bruisend Centrum Boxtel aan de afgelopen koopzondag gehangen. Sport was een terugkerend thema: 's middags actief en 's avonds passief.

Bij een stand van Daniel's Gym konden bezoekers meedoen aan een roeiwedstrijd, op het droge welteverstaan. Behalve eer waren er ook prijzen aan verbonden. De warmte maakte dat de grote massa bleef zitten, maar toch waren er wat sportievelingen die probeerden zo snel mogelijk een paar honderd meter te roeien.

Vroeg in de avond bewoog menigeen alleen de rechterarm nog, om een glas te heffen. Horecaondernemers hadden televisieschermen opgehangen waarop de achtste finale van Oranje te zien was. Op de foto zijn de blikken nog hoopvol, maar de enorme plensbui die net na de aftrap losbarstte, was symbolisch. Het EK viel in het water. (Foto's Peter de Koning).

Nu kijken de voetballiefhebbers nog vol verwachting naar wat komen gaat. (Foto's: Peter de Koning).