Nando Liebregts woont in de voormalige pastorie in Boxtel. Hij speelt een grote rol in De Kameleon aan de ketting en is momenteel druk bezig met het promoten van de film. (Foto: Peter de Koning).
Nando Liebregts woont in de voormalige pastorie in Boxtel. Hij speelt een grote rol in De Kameleon aan de ketting en is momenteel druk bezig met het promoten van de film. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PROMOTIECIRCUS DE KAMELEON AAN DE KETTING DRAAIT OP VOLLE TOEREN

Acteur Nando Liebregts ziet zijn droom uitkomen

JAN HERMENS

Boxtelaar Nando Liebregts speelt een grote rol in de film De Kameleon aan de ketting. In verband met de onzekerheden rondom de coronamaatregelen en versoepelingen, bleek een officiële première onhaalbaar. Woensdag was daarom een bescheiden release. Nando heeft het daarnaast razend druk met promotieactiviteiten. Zo was hij maandagavond te zien bij Humberto. Daar hoorde hij dat een grote droom van hem uitkomt.

De acteur met Down wil namelijk graag meespelen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Humberto Tan kon maandag bekendmaken dat de Boxtelaar een rol krijgt in de Nederlandse oer-soap die al meer dan dertig jaar loopt. Hoe groot die rol is en wanneer Nando verschijnt in de serie, is nog niet bekend.

Eerst maakt de acteur nog volop reclame voor De Kameleon. Daarvoor reist hij half Nederland door, met behulp van zijn familie. Dat betekent zorgvuldig plannen. Nando werkt namelijk in het gemeentehuis, maar is deze dagen nogal eens buiten Boxtel. Nando: ,,De gemeente is erg flexibel. Dat is echt fijn." Nando's vader Jean-Pierre vult aan: ,,Zijn baan bij de gemeente is belangrijk, dat is zijn basis."

De bekende Boxtelaar maakte woensdag een rondvaart door Amsterdam, met medeacteurs. De Kameleon was speciaal voor van Friesland naar de hoofdstad vervoerd voor een promotietour door de grachten. Verder wachtte Nando een bezoek aan Drachten en zijn er bij diverse bioscopen in het land ontmoetingen met fans.

Jean-Pierre: ,,Er staan al twaalf bioscopen in de planning waar Nando en mede-acteurs handtekeningen uitdelen, interviews geven en met fans op de foto gaan. En het kan best zijn dat er nog meer promotieactiviteiten volgen."

De Kameleon aan de ketting is al te zien bij Pathé en Vue, dat was al voor de officiële release zo. Nando: ,,Ik ben trots op het resultaat. Ik heb de film al gezien en ga haar binnenkort nog een keer bekijken met mijn familie." 

THE PASSION

Van acteren geniet de bekende Nederlander enorm. ,,Ik kan er mijn gevoel in kwijt, leg er mijn ziel en zaligheid in." Jean-Pierre: ,,Volgens de cameraman heeft hij talent." Toneellessen volgde de jonge Boxtelaar niet, wel stond hij op de planken bij een theatergroep in Vught. Op de Molenwijkschool waar Nando als kind op zat, was bovendien veel aandacht voor creativiteit. 

De acteur speelde eerder al een hoofdrol in de grote theaterproductie Drs. Down. Van publiciteit schrikt hij dan ook niet. En ook aanschuiven in een talkshow is niet helemaal ongewoon voor hem. Nando hoopt in de toekomst vaker op televisie of het witte doek te verschijnen. Naast zijn droom om in Goede Tijden te spelen, heeft hij nog een wens: ,,Ik zou wel een rol in The Passion willen." Daarvoor zou hij waarschijnlijk moeten zingen maar daar ligt zijn kracht niet... Nando: ,,Ik zou verteller kunnen zijn." Jean-Pierre: ,,Voor De Kameleon is ook een clip opgenomen, die moet nog uitkomen. Laat ik het zo zeggen: er werd heel enthousiast gezongen." Maar niet zo zuiver, lacht hij. ,,Met de techniek van tegenwoordig kunnen ze alles bijschaven."

GOEDE VRIENDEN

Tijdens alle promotieactiviteiten treft Nando verschillende medespelers die aan de film meewerkten. Sommigen ontmoet hij voor het eerst: niet iedereen speelt in dezelfde scènes als waarin de Boxtelse acteur voorkomt. Anderen kent hij erg goed ,,Ik heb er wel goede vrienden aan overgehouden, Sens en Imme, de tweeling die Sietse en Hielke Klinkhamer speelt en Lieke, die de rol van Jossie vertolkt."

JEUGDSERIE

Iedereen die ooit een boek uit de bekende jeugdserie De Kameleon gelezen heeft, weet wie Sietse en Hielke zijn. De jongens beleven al sinds 1949 tal van avonturen met hun boot De Kameleon. Jean-Pierre: ,,Het script is overigens niet op een van de boeken gebaseerd, maar speciaal voor de film geschreven."

Het gaat over een eigentijds probleem: De Kameleon vaart op diesel en dat is verboden. Daarom moet de boot aan de ketting. Ondertussen worden op een zorgboerderij dode dieren gevonden. Nando, die in de film zijn eigen naam draagt, beweert dat hij de dader is. Of dat waar is, mag iedereen zelf in de bioscoop gaan bekijken.