Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, Kenji?

Een tent, een hengel met toebehoren, een onthaakmat en aas. De apparatuur die Kenji van Geffen uit Boxtel uitstalt aan visvijver De Vorsenpoel ziet er zeer professioneel uit. De tienjarige leerling van basisschool De Beemden is dol op vissen.

Je zit hier met allerlei visspullen. Wil je vertellen wat je allemaal nodig hebt om te vissen? ,,Natuurlijk heb je een hengel nodig. Ik heb er een van Shimano. Er zit een molentje aan. Verder heb ik aas waarmee ik de vissen lok.

Wat voor aas? Bollies en pellets. En ik heb een onthaakmat, daarin leg ik de vis als ik hem weer loslaat.”

Je bent anderhalf jaar geleden begonnen met vissen. Wat vind je er zo leuk aan? ,,Ik krijg echt een kick als ik beet heb. Daar word ik blij van. En verder word ik er heel rustig van.”

Vissers zitten vaak heel rustig aan de waterkant. Waarom is vissen dan toch een sport? ,,Ik ben niet rustig hoor. ik ben heel druk met het knopen van mijn onderlijn, het vastmaken van mijn haak en het instellen van mijn pieper. Die gaat af als ik beet heb. Maar alleen als hij goed afgesteld is.”

Waar vis je graag? ,,Hier in De Vorsenpoel, in park Molenwijk én in Best. Ik ga meestal met mijn vader Leon en zijn neef.”

Hoe zwaar was de grootste vis die je ooit ving? ,,Dat was een spiegelkarper van veertien kilo. Ik ving hem met mijn vader op de Karperhoeve in België.”

Wat doe je als je een vis gevangen hebt? Eet je die dan op? ,,Nee dat zou ik nooit doen, dat is zielig. Ik eet alleen soms een haring. Wat ik wel doe: ik onthaak de vis, ga ermee op de foto en zet hem met de onthaakmat weer terug in het water.”

Wat is het grootste aantal vissen dat je op een dag ving? ,,Ik heb een keer zes vissen in één dag gevangen.”

Welke vis zou je graag willen vangen? ,,Dat maakt me niet uit. Ik wil gewoon mijn record verbeteren, dus het liefst een vis die zwaarder is dan veertien kilo.” (Tekst: Linda van de Wiel).


u Kenji aan de waterkant met een flinke werphengel. (Foto: Linda van de Wiel).