Afbeelding
Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

'WE ZETTEN ALLE ZEILEN BIJ OM KERMIS TE ORGANISEREN'

Misschien dit jaar toch weer in de botsauto's


RENS VAN DEN ELSEN

De kans dat de kermissen in Boxtel en Liempde deze zomer toch doorgaan, is zeker aanwezig. De vergunning is aangevraagd en moet alleen nog goed- of afgekeurd worden. ,,We zetten alle zeilen bij om een kermis te organiseren", zo laat de betrokken ambtenaar Richard Schuurs van de gemeente Boxtel weten.

Omliggende plaatsen zoals Schijndel en Vught hebben al groen licht gegeven voor een kermis in het dorp. Die vinden respectievelijk in het eerste en tweede weekend van juli plaats. Daar zijn echter wel restricties aan verbonden, zoals een ruimere opstelling van de attracties. Hoe dat er voor Boxtel en Liempde uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel wordt er overwogen om alleen het Breukelsplein te vullen met attracties, zodat de drukte beter te reguleren is.

TE POPELEN

Vorig jaar bleven de dorpspleinen leeg vanwege de coronapandemie. In Liempde was toen nog wel een terrassenkermis. In Boxtel stond een draaimolen en waren er ieder weekend in de zomer activiteiten. De kermisexploitanten staan in elk geval te popelen om hun attracties weer te laten draaien. De gemeente houdt regelmatig contact met deze ondernemers, ook omdat er snel moet worden geschakeld als de vergunning wordt verleend.


p Het zou zomaar kunnen dat dit beeld deze zomer weer te zien is in Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar).