De muzikale optredens van de Ierse Sessie werden voorheen altijd gehouden in B&B In den Boogert tussen Boxtel en Gemonde. Voortaan worden ze gehouden in Ons Café in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).
De muzikale optredens van de Ierse Sessie werden voorheen altijd gehouden in B&B In den Boogert tussen Boxtel en Gemonde. Voortaan worden ze gehouden in Ons Café in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2017). Foto: Gerard Schalkx

MUZIEKREEKS BOXTEL NU IN ESCH

Ierse muziek klinkt voortaan op nieuwe plek: in Ons Café

De muzikale Ierse Sessie die Peter van Steenderen sinds 2014 buiten het vakantieseizoen elke maand organiseert, wordt na een lange corona-onderbreking hervat op een nieuwe locatie. Zondagmiddag 18 juli zijn muzikanten, zangers én luisteraars welkom om mee te doen in Ons Café aan de Leunisdijk in Esch.

De Ierse Sessie werd vóór de lockdown steevast gehouden in bed & breakfast In den Boogert tussen Boxtel en Gemonde. Door de noodlottige overval op uitbater Henk van den Oetelaar in januari van dit jaar, moest de organisator op zoek naar een ander onderkomen. In maart maakte hij bekend daarvoor afspraken te hebben gemaakt met kastelein Michel van de Sande van Ons Café.

Zondag 18 juli worden daar vanaf 13.30 tot cicrca 17.00 uur Ierse of Iers gerelateerde ballads gespeeld en gezongen. Mensen die gitaar, viool, accordeon, tin-whistle, bodhran, cajon, harp of trekzak bespelen, kunnen aansluiten. Wie alleen wil luisteren, is echter ook welkom.

AANMELDEN

Organisator Van Steenderen benadrukt dat de geldende coronamaatregelen in acht worden genomen en dringt erop aan om sowieso een mondkapje op te zetten bij binnenkomst en vertrek. Belangstellenden krijgen alleen toegang als zij zich vooraf hebben aangemeld via e-mail: onscafe@ziggo.nl. Bezoekers dienen rekening te houden met wegwerkzaamheden aan de Leunisdijk.