Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Culturale dit jaar op twee locaties: de Markt en de Burgakker

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Met de Culturale geeft Podium Boxtel ieder jaar het startschot van weer een theaterrijk seizoen. Vorig jaar moest de organisatie in de programmering flink rekening houden met de coronamaatregelen, maar die beperkingen zijn dit keer grotendeels van tafel. Het lokale theater verdeelt optredens zaterdag 18 september over twee locaties: de Markt en de Burgakker 17.

Het programma van de dag start ‘s ochtends in Podium Boxtel met een gesprek over kunst en cultuur in de gemeente Boxtel in samenwerking met de bibliotheek Huis73 en gastspreker Merlijn Twaalfhoven van The Turn Club. 

De jonge jeugd kan ‘s middags vanaf 14.00 uur aan de Burgakker terecht voor Kikker, de musical. De voorstelling is gemaakt op basis van de bekende voorleesboeken van Max Velthuijs en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en hun ouders. 

CENTRUM

Rond dezelfde tijd start ook een programma op de Markt in samenwerking met Jordy van den Boer van Bruisend Centrum Boxtel en het Centrummanagement. Daar is van alles te beleven voor jong en oud. Naast optredens van de Boxtelse band The Nailbiters en een harmoniegezelschap, is er ook straattheater en geeft Jip van Krieken een dj-workshop voor de jeugd en draait hij nog plaatjes tussen de bedrijven door. 

‘s Avonds staat Podium Boxtel vanaf 20.00 uur in het teken van cabaret, een preview van het nieuwe theaterseizoen en optredens van de bands REMember Buffalo en Portland. 

KAARTEN

De activiteiten op de Markt zijn gratis te bezoeken. Voor de voorstellingen in het theater zijn kaartjes nodig á vijf euro. Deze zijn al te reserveren via de website www.podiumboxtel.nl. (Foto: Hans van Doorn).