De organisatie van het Tourspel Liempde mocht 363 deelnemers verwelkomen. (Foto: Peter de Koning).
De organisatie van het Tourspel Liempde mocht 363 deelnemers verwelkomen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Nieuw record voor Tourspel Liempde

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Maar liefst 363 deelnemers hebben zich donderdag en vrijdag voor het Tourspel Liempde ingeschreven. Meer dan in 2019, toen met 357 spelers ook al een record werd gebroken.

De organisatie van de lokale wielertoto verwacht dan ook een mooi bedrag binnen te halen voor het goede doel van dit jaar: de plaatselijke EHBO-vereniging. Die is toe aan een nieuwe caravan. Ze hoopt die te kunnen aanschaffen van de opbrengst van het spel. Voorzitter Mark van der Laan is blij met de opkomst. ,,Het Tourspel leeft enorm, dat is mooi.”

Vorig jaar, toen lang onzeker was of de wielerwedstrijd door zou gaan, schreven zich 324 mensen in. De opbrengst was toen wel enorm hoog.

KOEN DE KORT

Het was niet alleen hosanna tijdens de inschrijfavonden. Het bericht dat wielrenner en dorpsgenoot Koen de Kort, al tien jaar ambassadeur van het Tourspel, een ongeluk had gehad dat hem drie vingers kostte, temperde de vreugde. De organisatie wenste hem dan ook veel sterkte. 

Niet alleen op de weg heerst gezonde rivaliteit, ook tussen de deelnemers aan het Tourspel. Dat is precies de lol van de toto. Het is een nek-aan-nekrace: Koen van de Meerendonk staat samen met René Raaijmakers bovenaan. Zij hebben een klein gaatje geslagen met Theo van Abeelen, die op 14 punten volgt. Volop spanning dus. 

OP DE FOTO: De organisatie van het Tourspel Liempde mocht 363 deelnemers verwelkomen bij café De Durpsherberg. Op www.tourspelliempde.nl is dagelijks de stand te vinden. (Foto: Peter de Koning).