Werkzaamheden aan het nieuwe vlonderpad op de zuidoever van de Dommel.
Werkzaamheden aan het nieuwe vlonderpad op de zuidoever van de Dommel. Foto: Waterschap De Dommel

Vertraging Vlonderpad in Oost door gasleiding

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Het nieuwe vlonderpad in de wijk Boxtel-Oost is waarschijnlijk binnen twee weken klaar. Dat meldt Waterschap De Dommel. De wandelroute die de Lange Loop met het Hulzerstraatje verbindt, met daartussen een bruggetje over de Dommel, werd vernieuwd omdat er houtrot was geconstateerd.

De werkzaamheden begonnen al vorige week al, maar lagen korte tijd stil. ,,We vermoedden dat er een gasleiding lag, maar wisten niet precies waar. We wilden natuurlijk geen gaslek veroorzaken tijdens de klus. Vandaar dat we contact hebben opgenomen met de Gasunie om te komen kijken. Daarom konden de bouwvakkers even niet werken”, aldus Marsha van den Heuvel namens het waterschap.

Inmiddels wordt er weer aan het pad gewerkt, al is het wel wat nat momenteel. Van den Heuvel: ,,Als het te veel regent, rijden we de grond kapot. Dat is niet de bedoeling. Weersomstandigheden spelen dus een rol bij het karwei.”

50.000 EURO

Van een aannemer is geen sprake. ,,We doen het werk zelf”, vertelt de woordvoerder. ,,De materiaalkosten bedragen 50.000 euro, hoe duur het gehele project gaat uitvallen, is nog onbekend. Dat hangt samen met de tijd die erin gaat zitten.”

Het nieuwe vlonderpad wordt gebouwd van duurzaam, gerecycled kunststof. Van den Heuvel: ,,Dat gaat waarschijnlijk langer mee dan hout.” De oorspronkelijke stellage op de zuidoever van de Dommel lag er sinds 2012.