Janno van Doornmalen van de gelijknamige elektrozaak aan de Stationsstraat geeft uitleg over de nieuwe steelstofzuiger van Tonny Krielen. (Foto's: Rens van den Elsen).
Janno van Doornmalen van de gelijknamige elektrozaak aan de Stationsstraat geeft uitleg over de nieuwe steelstofzuiger van Tonny Krielen. (Foto's: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

Winnaars blij met hoofdprijzen actie Wees Loyaal, Koop Lokaal

Algemeen Nieuws (c)

,,Ik moet er nog wel even plek voor maken”, is de eerste reactie van Toos Hermans uit Esch als ze bij Tuincentrum Boxtel haar prijs in ontvangst komt nemen. Ze moest ook bedenken waar ze ook alweer aan mee had gedaan, bekent de Essche direct. Blij is ze in elk geval wel met de loungebank. ,,Mijn man gaf al aan dat hij er lekker op gaat liggen thuis, maar ik heb hem gewonnen”, vertelt ze lachend. De tuinbank hoeft trouwens niet mee in de auto, die komt het Boxtelse tuincentrum binnenkort netjes thuisbrengen.

Antoinette van de Sande en Lotte Steenbakkers, beiden uit Boxtel, moeten ook nog even wachten tot ze hun smartwatch kunnen dragen. Suzanne Schuurmans van telecomwinkel Ring & Go wil namelijk eerst even afstemmen welke telefoon de twee hebben. ,,Want het is natuurlijk wel handig als alles goed met elkaar communiceert”, legt ze uit. Van de Sande is in elk geval in haar nopjes: ,,Het is wel een luxeproduct, dus ik zou het zelf niet zo snel kopen. Maar als je zoiets dan toch wint, dan is het al helemaal leuk.”

De winnaar van de elektrische fiets van Elan Bikes Support is ook verrast door de prijs. Het echtpaar Adriaan en Maria van Haaren uit Liempde fietst graag, dus een extra exemplaar is altijd welkom. Wie er precies gebruik van gaat maken staat nog ter discussie. Maria: ,,Ik vul altijd automatisch A. van Haaren in bij dit soort acties. Dus eigenlijk is de fiets van mijn man, al vind ik dat wel jammer natuurlijk.” Adriaan voegt er grappend aan toe: ,,Ze heeft er vannacht zelfs niet van kunnen slapen.” De Liemdenaar is geen onbekende met fietsen, hij werkte vroeger namelijk in de fietsenzaak van Theo Matheeuwsen in zijn woonplaats.

BEZWAARD

Paul Groot bekent bij het fotomoment bij Van Doornmalen Elektro dat hij zich wel een beetje bezwaard voelde toen hij hoorde dat hij een koel-vriescombinatie had gewonnen. ,,Ondernemers hebben het al zo zwaar gehad het afgelopen jaar en dan geven ze ook nog eens een product weg”, gaf hij aan. Eigenaar Janno van Doornmalen en media-adviseur Paul Melis van Brabants Centrum weten hem echter gerust te stellen. Voor zijn zoontje Tom en dochter Isa maakt het niet zoveel uit, die kijken vooral uit naar het aantal ijsjes dat in het vriesvak past...

Van Doornmalen Elektro stelt deze ronde van de shop en winactie twee prijzen ter beschikking. Zo mag Tonny Krielen een nieuwe steelstofzuiger mee naar huis nemen. Een apparaat dat meer dan welkom is: ,,We overwegen al een tijdje om zo’n type stofzuiger aan te schaffen, maar we twijfelden steeds want ze kosten best wel wat. Toen ik het belletje kreeg met dit nieuws, kwam dat dan ook als een mooie verrassing”, vertelt Krielen.

DURFDE NIET

Winnares Joyce van den Broek uit Gemonde is meteen enthousiast als ze hoort dat ze een thuisoptreden van de Boxtelse zanger Jordy van den Boer mag gaan plannen. Het blijkt dat de twee elkaar goed kennen, want Van den Boer is goed bevriend met haar man Jurrie en heeft zelfs haar gehele bruiloft geregeld. Plannen voor een feestje zijn er al: de finale van het Europees Kampioenschap wordt gebruikt om bij elkaar te komen. ,,Kan Jordy meteen aanschuiven voor een barbecue”, zegt ze lachend.

Alle gelukkigen hebben hun winst te danken aan het feit dat ze bij lokale winkeliers hun spullen hebben gekocht. ,,In Boxtel is bijna alles te vinden, dus daarom ga ik hier graag winkelen”, geeft Van de Sande aan.

WEER SUCCES

Wees Loyaal, Koop Lokaal werd vorig jaar in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen en er tevens voor te zorgen dat zij klanten kregen tijdens de coronaperiode. Toen werden er bijna 100.000 vouchers uitgedeeld door winkeliers uit Boxtel en Liempde. Daarmee was de actie zo’n succes dat deze van 14 mei tot en met 12 juni jongstleden een vervolg kreeg. Door wat minder bonnen uit te delen, 50.000 om precies te zijn, werd de kans om te winnen groter. Daarnaast was er ook meer te vergeven, naast de bovenstaande zeven hoofdprijzen, ook diverse kleine prijzen zoals cadeaubonnen. Daarvoor hoefden deelnemers alleen de vouchercode in te vullen op de website van Beleef Boxtel. Wie daar ook zijn of haar adresgegevens achterliet, maakte automatisch kans op een van de hoofdprijzen.

De coronacrisis mag dan de aanleiding zijn geweest om te starten met deze actie, het virus is nu op z’n retour. Het Centrummanagement en Brabants Centrum sluiten echter niet uit dat het idee nog een keer wordt uitgevoerd.

RENS VAN DEN ELSEN

Blije gezichten en glunderende ogen. Deze week werden de hoofdprijzen van de door Centrummanagement Boxtel en stichting Brabants Centrum georganiseerde actie Wees Loyaal, Koop Lokaal aan de winnaars overhandigd. En die waren ontzettend gelukkig met hun gewonnen producten: van een loungebank voor in de tuin en een Apple watch, tot een koelkast en een thuisoptreden van centrumcoördinator en entertainer Jordy van den Boer. Alle prijzen zijn geschonken door lokale ondernemers.

OP DE FOTO’S: Janno van Doornmalen van de gelijknamige elektrozaak aan de Stationsstraat geeft uitleg over de nieuwe steelstofzuiger van Tonny Krielen. (Foto’s: Rens van den Elsen).

Het loungebankje wordt alvast gekeurd door Toos Hermans (rechts), Nel van Engelen van Tuincentrum Boxtel beloofde het zitmeubel naar haar huis in Esch te brengen.

Adriaan en Maria van Haaren gaan nog in conclaaf wie op de elektrische fiets van Evert Lans van Elan Bikes Support gaat rijden.   

De familie Groot wil van Janno van Doornmalen weten hoeveel ijs er in de vriezer kan.

Antoinette van de Sande (rechts) krijgt een smartwatch van Suzanne Schuurmans.

Joyce van den Broek en de kinderen zijn blij met een optreden van Jordy van den Boer.

Het loungebankje wordt alvast gekeurd door Toos Hermans (rechts), Nel van Engelen van Tuincentrum Boxtel beloofde het zitmeubel naar haar huis in Esch te brengen.
Adriaan en Maria van Haaren gaan nog in conclaaf wie op de elektrische fiets van Evert Lans van Elan Bikes Support gaat rijden.
De familie Groot wil van Janno van Doornmalen weten hoeveel ijs er in de vriezer kan.
Antoinette van de Sande (rechts) krijgt een smartwatch van Suzanne Schuurmans.
Joyce van den Broek en de kinderen zijn blij met een optreden van Jordy van den Boer.