Kas Beekmans rijdt met nummer 68. Hij kwam in de tweede race ten val. (Foto: Northern Talent Cup).
Kas Beekmans rijdt met nummer 68. Hij kwam in de tweede race ten val. (Foto: Northern Talent Cup). Foto: Northern Talent Cup

Streep door podiumambities van Boxtelse coureur Kas Beekmans

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De jonge Boxtelse motorcoureur Kas Beekmans streed afgelopen weekend in beide Northern Talent Cup-races tijdens de negentigste TT van Assen om een plek op het podium. Een ongelukkige val in de tweede race maakte een eind aan die ambitie.

De rijders gingen in de eerste race van start op regenbanden, maar gaandeweg werd het TT Circuit Assen praktisch helemaal droog. In de beginfase was de zeventienjarige coureur binnen de top drie te vinden. Er ontstond een kopgroep van acht rijders. Kas kreeg vervolgens wat problemen met de grip en reed een periode aan de staart van deze groep. De Boxtelaar deed er alles aan om terug te komen en dat lukte. Hij kwam heel dicht bij zijn eerste podiumplek, maar werd in de laatste bocht van het Nederlandse circuit wat naar buiten gedrukt, waardoor hij net niet als derde maar als vijfde over de finish kwam.

BOCHT

Zondag had hij nog een kans tijdens de TT. De coureur uit Boxtel reed opnieuw een sterke race, maar die eindigde in de laatste Geert Timmer bocht. De rijders kwamen met drie tot vier naast elkaar op de chicane af. In het gedrang stuurde de coureur voor Kas ineens naar buiten. De Boxtelaar kon geen kant op en kwam ten val. Hierdoor zakt Kas een plekje in het NTC-klassement. Hij staat momenteel zesde, maar het podium is nog niet uit zicht.

PROGRAMMA

De volgende race om de Northern Talent Cup is opnieuw tijdens een Grand Prix-evenement. In het weekend van 6 tot en met 8 augustus rijdt de Boxtelse motorcoureur met zijn collega’s op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de negende en tiende race van het seizoen. Een week later rijdt Kas weer in de Northern Talent Cup op het TT Circuit Assen tijdens een evenement van het Duitse IDM kampioenschap.

OP DE FOTO: Kas Beekmans rijdt met nummer 68. Hij kwam in de tweede race ten val. (Foto: Northern Talent Cup).