Mannen Ducks starten competitie met zege

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Voor Heren 1 en 2, de Junioren en het nieuwe team Dames 2 van honk- en softbalclub Ducks begon de competitie het afgelopen weekend weer. De mannenteams wonnen, Dames 2 verloor. Dames 1 start zondag 11 juli met de competitie.

Heren 1 trof in Arnhem een nieuwe, nog onbekende tegenstander, namelijk Rhinos. Ducks pakte in de eerste inning meteen twee puntjes mee, daar de pitcher van de Rhinos moeite had met zijn controle. In de tweede inning hielden zijn problemen aan, waardoor hij al vroeg gewisseld werd. 

GRAND SLAM HOMERUN

Zijn vervanger werd begroet door Jan van der Wielen met een snoeiharde grand slam homerun (een homerun met alle honken bezet, -red.), zodat Ducks de voorsprong uitbreidde met zes punten in die inning. 

Startend werper aan de kant van de Boxtelaren was Jeroen van Nes en ook hij had in het begin wat moeite met zijn controle, maar wist de schade beperkt te houden met één punt tegen in de eerste twee innings. Vervolgens herhaalde Sam van Dijck het kunststukje van de grand slam in de derde inning, bijdragend aan een comfortabele voorsprong van tien punten. Na een ietwat lastiger derde inning kwam Van Nes in zijn ritme en bewees hij zijn status als werkpaard door het tot diep in de negende inning vol te houden op de heuvel met een totaal van meer dan 160 worpen. 

De Boxtelaren vielen, met de comfortabele voorsprong in het achterhoofd, wat stil aan slag en gaven zo de Arnhemmers de kans om puntjes van de voorsprong af te snoepen. In de laatste inning was de tank leeg bij Van Nes en was Yannick Brechenmacher genoodzaakt om de wedstrijd af te maken op de heuvel, wat resulteerde in een overwinning met als einduitslag 10-17. Gedeeld beste slagman bij Ducks: Remco van Nistelrooij, Youri van Dulken en Sam van Dijck.