Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Ambtenaren werken minder vaak op kantoor, herinrichting gemeentehuis aanstaande

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Het ambtelijke fusiebedrijf MijnGemeenteDichtbij (MGD) wil meer inzetten op thuiswerken en denkt na over een nieuw ‘kantoorconcept’. Dit zal ook invloed hebben op de inrichting van de werkplekken van de gemeente Boxtel. Dat blijkt uit de begrotingsstukken van MGD.

In het document staat dat thuiswerken een vlucht heeft genomen door de coronacrisis en dat de organisatie in gaat zetten op ‘hybride werken’. Ambtenaren werken dan vaker deels thuis. Voor alle verschillende locaties gaat MGD kijken naar een optimale inrichting voor ‘het nieuwe werken’, dus ook voor de Markt 1.

HET NIEUWE WERKEN 2.0?

Nog niet zo lang geleden werd het gemeentehuis grondig verbouwd, ook al onder het mom van ‘Het Nieuwe Werken’. In mei 2014 gaf toenmalig burgemeester Mark Buijs symbolisch het startsein voor de renovatie door met de moker een tussenmuurtje uit te slaan. Dat deed hij met gemeentesecretaris Jan Fraanje.

De gemeentelijke organisatie moest af van het ‘hokjesdenken’ en de Markt 1 zou transparantie uitstralen. Er zijn meer gemeenschappelijke ruimtes met flexplekken. Ambtenaren kunnen op verschillende locaties in het gebouw hun werkzaamheden verrichten. Daarbij is het pand opener en lichter geworden. In de tijd daarvoor waren er veel aparte kamertjes in de oude en donkere kantoorvleugel. Er werd er 2,4 miljoen euro uitgetrokken om de werkzaamheden uit te voeren. Die verbouwing duurde een jaar.

240 MILLE

Het lijkt nu om een minder grondige operatie te gaan: er is in totaal 240.000 euro gereserveerd, verdeeld over drie jaar. Hoe deze herinrichting er precies uit gaat zien en wanneer deze gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. Inhoudelijk valt er volgens een woordvoerder van de ambtelijke organisatie nog niet veel te vertellen.

DISCLAIMER DINSDAG 29 JUNI - 11.26 UUR: de investering geldt niet alleen voor de kantoren van de gemeente Boxtel, maar ook voor die van Sint-Michielsgestel, waarmee Boxtel het ambtelijk bedrijf MijnGemeenteDichtbij deelt.