Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Ook vijf mille coronasteun voor De Walnoot, Serenade, Muziekhuis en Kinderboerderij

Algemeen Liempde (c) Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Cultuur & Kunst (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

De Walnoot, de Serenade, het Muziekhuis en De Kinderboerderij krijgen elk 5.000 euro coronacompensatie van de gemeente Boxtel. De Rots, de Kloosterhof en Orion ontvingen in januari al eenzelfde bedrag. Toen kreeg De Walnoot niets. Nu wel.

De Walnoot bleef een halfjaar geleden met lege handen omdat de toenmalig wethouder aangaf dat dit gemeenschapshuis ruime reserves bezit. Dat klopt ook, maar zegt het college van B en W nu: ,,Dit betreft een voorziening voor onderhoud en is geen argument om coronacompensatie af te wijzen.”

Boxtel had nog 24.700 euro vanuit het Rijk beschikbaar om exploitanten van gebouwen met een maatschappelijke functie te ondersteunen. De besturen van De Walnoot, de Serenade, het Muziekhuis en De Kinderboerderij hadden om financiële hulp gevraagd om de gevolgen van de coronacrisis draagbaarder te maken. Om te kunnen voldoen aan landelijke maatregelen moesten ze extra geld uitgeven terwijl er zo ongeveer geen stuiver binnenkwam.

DE ES

Dorpshuis De Es in Esch ontvangt geen geld. Het kreeg in 2020 al tienduizend euro van de gemeente Haaren.

OP DE FOTO: Bridgen in De Walnoot. Het is een van de vele activiteiten die (buiten corona) georganiseerd worden in het gemeenschapshuis aan de Reginahof 1. (Foto: Henk van Weert, 2018).