Vanwege de ontsluiting op de Eindhovenseweg wordt de verkoop van Jorishof uitgesteld. (Foto: Henk van Weert, 2019).
Vanwege de ontsluiting op de Eindhovenseweg wordt de verkoop van Jorishof uitgesteld. (Foto: Henk van Weert, 2019). Foto: Henk van Weert

Wachten op huizen Jorishof vanwege fietsers Eindhovenseweg

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

De start van de verkoop van woningen in het project Jorishof is uitgesteld tot na de zomervakantie. Dit omdat er nog nagedacht wordt over een veilige ontsluiting van het te bouwen wijkje op de Eindhovensenweg.

Het gaat dan met name om de aansluiting van fietsers op de drukke verkeersader. Het college van B en W antwoordde vorige week op vragen van PvdA-GroenLinks dat het fietspad er van het autoverkeer moet worden gescheiden met een tussenberm van anderhalve meter. Daarnaast ligt er de wens voor een middengeleider tussen de twee rijbanen voor gemotoriseerd verkeer.

TWINTIG HUIZEN

Het wijkje Jorishof, op de plek waar in het verleden Joris Meubelen gevestigd was, gaat twintig nieuwe woningen omvatten. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling realiseert het. Belangstellenden kunnen alvast een kijkje nemen op de website van de ontwikkelaar om artist impressions te bestuderen: www.vanwanrooij.nl/boxtel-jorishof/.