Twee jeugdleden van LTV De Peppelieren beoefenen padel, de snelstgroeiende sport in Nederland. (Foto: eigen collectie).
Twee jeugdleden van LTV De Peppelieren beoefenen padel, de snelstgroeiende sport in Nederland. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

De Peppelieren buigt dalend ledenbestand om in groei

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Jarenlang zag De Peppelieren in Liempde, tegenwoordig een tennis- én padelvereniging, haar ledenbestand afnemen. Nu is dat heel anders. Begin 2020 telde de club 410 sporters, nu zijn dat er 553.

De club groeit doordat leden en bestuur in mogelijkheden en oplossingen denken, schrijft Jorn van den Braak namens De Peppelieren. Met diverse activiteiten, trainingen en speciale lidmaatschappen probeerde de vereniging een teamgevoel te creëren voor haar leden. Dit heeft enthousiasme aangewakkerd, aldus Van den Braak.

De komende maanden staan er wederom activiteiten op de planning. Liefhebbers kunnen bijvoorbeeld nog steeds meedoen aan de zomerchallenge. Dit is een verkort lidmaatschap. Belangstellenden die zich vanaf woensdag 30 juni inschrijven via de website van De Peppelieren, www.peppelieren.nl, kunnen tot en met 30 september voor 32,50 euro gebruikmaken van alle faciliteiten. Ze kunnen zich bovendien inschrijven voor trainingen en toernooien.

OPEN TOERNOOI

En dat is handig, want het P100 Padel & Open Peppel Plus Tennis Toernooi 2021 nadert. Van maandag 5 tot en met zondag 11 juli strijden ruim 200 tennissers en padelspelers om de titels. De organisatie heeft besloten voor het eerst de sport padel op te nemen in het draaiboek. De poort van het tennispark staat gedurende het toernooi dagelijks vanaf 18.30 uur open voor publiek, het terras is eveneens open. In het finaleweekend, 10 en 11 juli, starten de wedstrijden om 10.00 uur.

Een week later staat het volgende evenement alweer voor de deur. Op maandag 12 juli start het Kloppelieren Toernooi, dat bedoeld is voor eigen leden. Deelnemers schrijven zich individueel in en worden gekoppeld aan een ander lid. Het doel is om mensen binnen de eigen vereniging te leren kennen.

OP DE FOTO: Twee jeugdleden van LTV De Peppelieren beoefenen padel, de snelst groeiende sport in Nederland. (Foto: eigen collectie).