'Zet fulltime ambtenaar op ouderenbeleid'

RENS VAN DEN ELSEN

PvdA-GroenLinks ziet graag dat de gemeente Boxtel een ambtenaar fulltime op het ouderenbeleid zet. Dat kost weliswaar honderdduizend euro, maar dat is het meer dan waard, zo stelt de oppositiepartij.

Aanleiding van de oproep is de visie van de werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel. Hierin wordt gepleit voor een projectleider die wonen, welzijn en zorg voor senioren bekijkt en beheert. De gemeente moet volgens de werkgroep haar verantwoordelijkheid nemen en samenwerking tussen de verschillende (zorg)instanties bevorderen en afspraken met hen maken.

Volgens PvdA-GroenLinks is zo'n projectleider nodig om de agenda voor het ouderenbeleid op te stellen, uit te voeren en te coördineren. Een goede stap hierin is al gezet, geeft de oppositiepartij aan. Ambtenaren van de gemeente Boxtel hebben contact met zorggroep Chronos uit 's-Hertogenbosch. Deze organisatie werkt nu al voor de praktijkondersteuners die actief zijn bij de Boxtelse huisartsenpraktijken, onder meer door hen bij te scholen. Een verdere samenwerking komt de ouderenzorg binnen de gemeente alleen maar ten goede, vindt PvdA-GroenLinks.