Afbeelding
Foto: Jan Hermens

What’s Up Aron, Alec & Milou?


Terwijl velen een luie zaterdagmiddag beleefden, gingen Aron Mehari (17), Alec Tesfagapr (15) én Milou van de Meulengraaf (14) een sportieve uitdaging aan. Samen met zeventien andere leerlingen én zeven docenten van het Baanderherencollege in Boxtel fietsten zij op een mountainbike 25 kilometer op een pittig parcours: ‘The Longest Day Udenhout’. Dit om geld in te zamelen voor onderzoek naar behandelingen van de ziekte van Duchenne, een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie.

Wat goed dat jullie gefietst hebben voor dit goede doel. Hoe zijn jullie erbij gekomen dit te doen? Aron: ,,Onze leraar, meneer Weekamp, doet elk jaar mee aan deze tocht. In de klas werd gevraagd wie mee wilden doen. Nou, wij dus.”

Hoe ging het? Milou: ,,Het ging heel goed. Er deden meer meisjes mee, maar in mijn groep was ik de enige. Ik ben heel trots op mezelf.” Alec: ,,Het ging bij mij ook heel goed.”

Wat is de reden dat jullie meededen? Alec: ,,Ik wilde heel graag helpen met het inzamelen van geld voor de ziekte van Duchenne. Wat dat is? Een spierziekte waardoor je steeds minder kunt. Ik doe graag wat voor een ander.” Aron: ,,Ja daarom heb ik ook meegedaan, om iets voor iemand te doen die het nodig heeft. Ik ken niemand die de ziekte heeft, maar het lijkt me heel erg als je het hebt.”

Hebben jullie getraind voor de fietstocht? Milou: ,,We wisten door het coronavirus pas twee weken voor de tocht dat deze doorging. We hebben daardoor maar een paar keer geoefend.” Aron: ,,Ik ben tijdens het oefenen een keer gevallen. We waren in het bos en toen ik van een heuvel afreed, slipte ik weg en viel tegen een hek. Of het pijn deed? Nee hoor, ik stond op en fietste weer verder. Tijdens de tocht zelf ben ik niet gevallen. Toen deed ik veel jumps en reed ik veel door los zand.”

Doe je de volgende keer ook weer mee? Alec, Milou en Aron: ,,Zeker weten!”

Hoeveel geld hebben jullie opgehaald? Milou: ,,We hebben 268,25 euro opgehaald. Goed hè!”

(Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Jan Hermens)