Ferry Koomen en Kim van de Laar kregen van het Boxtelse garagebedrijf Olie&Zo een busje gesponsord om de fietsen in te vervoeren. (Foto: eigen collectie).
Ferry Koomen en Kim van de Laar kregen van het Boxtelse garagebedrijf Olie&Zo een busje gesponsord om de fietsen in te vervoeren. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

SPONSORTOCHT OP DE FIETS VOOR NEPAL

Storm en regen houden Ferry en Kim niet tegen


RENS VAN DEN ELSEN

Het waren honderdvijftig mooie kilometers met een variƫrend terrein. Dat er nog een wolkbreuk tussendoor kwam deerde Ferry Koomen uit Boxtel vrijdag niet. Even schuilen en weer door. Samen met zijn studiegenoot Kim van de Laar reed hij die dag van Den Helder naar Hoek van Holland om geld in te zamelen voor een scholenproject in Nepal.

De twee hebben zeker van hun tocht genoten. Ze hadden de wind in de rug en met een aantal tussenstops, onder meer om de hagelstenen en storm te ontwijken, kwam het duo om kwart voor zes in de namiddag aan op het eindpunt. Onderweg werden zij gesteund door familieleden en vrienden en vader Marcel Koomen die de bezemwagen bestuurde.

Beide studenten volgden dit jaar de minor Global Awareness, Sports and Health aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Daar hoort normaal gesproken ook een reis naar Nepal bij om diverse scholen te bezoeken en bewegings- en voedingslessen te geven. Door corona ging dat niet door, maar het contact met de organisatie, stichting Maya, bleef. De hbo'ers wilden dan ook nog iets doen voor het project in Nepal en sprongen op de fiets voor een flinke tocht om zo geld in te zamelen voor de kinderen aldaar.

VERLENGD

Omdat het streefbedrag van duizend euro nog niet is gehaald, hebben Ferry en Kim besloten om de mogelijkheid om te doneren nog een weekje langer voort te zetten. Dit kan tot en met zondag 27 juni via: www.doneeractie.nl/donatie-nepal-minor-gash/-53672.

Ferry Koomen en Kim van de Laar kregen van het Boxtelse garagebedrijf Olie&Zo een busje gesponsord om de fietsen in te vervoeren. (Foto: eigen collectie).