De Heilig-Hartkerk is een baken in de wijk Breukelen. Het parkeerterrein voor het vroegere godshuis vormt 7 juli het startpunt voor de wandeling door Breukelen. (Foto: Peter de Koning, 2018).
De Heilig-Hartkerk is een baken in de wijk Breukelen. Het parkeerterrein voor het vroegere godshuis vormt 7 juli het startpunt voor de wandeling door Breukelen. (Foto: Peter de Koning, 2018). Foto: Annelieke van der Linden

BELEEF BOXTEL GEEFT OOK ZONDER VVV RONDLEIDINGEN

Herstart voor zomeravondwandelingen

De zomeravondrondleidingen die Beleef Boxtel in het verleden aanbood in samenwerking met de VVV, maken een herstart. De activiteiten lagen een poos stil wegens de coronamaatregelen. Het toeristenkantoor in Boxtel is gesloten, maar de gidsen zetten hun wandelingen voort.

De eerste van dit seizoen is woensdag 7 juli. Dan staat de Breukelenroute op het programma, de wandeling start om 19.30 uur bij de Heilig Hartkerk. ,,Er is wat veranderd ten opzichte van eerdere jaren", laat dorpsgids Hannie van Schijndel weten. ,,Voorheen konden deelnemers zich op de avond van de rondleiding aansluiten zonder aanmelding. Dat is nog niet mogelijk, we willen weten hoeveel wandelaars er meedoen."

In Boxtel zijn voldoende bijzonderheden te vinden om meerdere wandelingen aan te wijden.

AANMELDEN

Alle excursies beginnen om 19.30 uur. Startpunt van de rondleidingen is de Markt voor het gemeentehuis, tenzij anders vermeld. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar rondleidingenboxtel@gmail.com of telefonisch via telefoonnummer 06-22 56 20 01. De wandelingen duren een tot anderhalf uur en kosten twee euro per persoon. Het is mogelijk een route op een ander moment te lopen, daarvoor kan via voornoemde contactgegevens een afspraak gemaakt worden.

PROGRAMMA

Het complete programma voor de rest van de zomer is als volgt:

Donderdag 8 juli: route Boxtel 1940-1944.        

Woensdag 14 juli: route Sint-Petrusbasiliek.

Donderdag 15 juli: architectuur rond 1900.        

Woensdag 21 juli: Binnendommeltjesroute.

Donderdag 22 juli: wederopbouwroute, startpunt Van Beekstraat.        

Woensdag 28 juli: route Stationskwartier, startpunt Stationsplein.        

Donderdag 29 juli: route Kasteel Stapelen.

Woensdag 4 augustus: Molenroute, startpunt parkeerplaats paviljoen Molenwijk.

Donderdag 5 augustus: naoorlogse architectuur.