Afbeelding
Foto:

VOL PROGRAMMA IN PARK MOLENWIJK

Iedereen moet kunnen genieten van BELL-feest

RENS VAN DEN ELSEN

Stichting BELL houdt zaterdag 25 september een groots eindfeest om het 'jaar' af te sluiten waarbij stil werd gestaan bij de toevoeging van Esch aan de gemeente Boxtel. Corona heeft voor veel geplande activiteiten roet in het eten gegooid, maar de plannen voor een gezamenlijke afsluiting krijgt door de versoepelingen snel meer vorm.

Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel (samen vormen de eerste letters het woord BELL) zijn al bijna een halfjaar één gemeente. De stichting had voor de samenvoeging een groots welkomstfeest in gedachten in de vorm van het BELL-jaar.

De aftrap was tijdens de Culturale in september 2020, waarbij bands met leden uit de vier dorpen in Podium Boxtel optraden. Dat was tevens zo'n beetje het laatste wat de stichting fysiek kon organiseren, want vrij snel daarna werden de maatregelen om het virus in te dammen steeds strenger.

AANDACHT

Het was de bedoeling dat iedere maand een bestaande activiteit extra aandacht zou krijgen mits de BELL-gedachte werd uitgedragen. Dat kwam er op neer dat zij ofwel in een programma of qua bezoekers de vier dorpen zouden worden betrokken. Maar naarmate de tijd verstreek, werden steeds meer evenementen afgelast en besloten organisaties hun activiteit een jaar op te schuiven. Bijeenkomsten waren niet meer mogelijk.

De stichting was echter flexibel en paste het programma aan naar de mogelijkheden die er op dat moment waren. Zo trok de organisatie op oudejaarsdag met een opvallende karavaan door de vier dorpen en deelde oliebollen en flyers uit. Een dj op een wagen trok de aandacht van inwoners en de omroeper wees hen op de door vele vrijwilligers gemaakte film 'De Bellen van Boxtel' die op de laatste dag van het jaar werd uitgezonden op Omroep Dommelland. De rondgang zorgde voor de nodige opwinding.

VERHUIZEN

De apotheose van het BELL-jaar zou in juli, daags voor multicultureel festival Bazaar, plaatsvinden aan de oever van het Leijsenven in park Molenwijk. De Bazaar werd al vrij vroeg in het jaar doorgeschoven naar september in de hoop dat er dan meer mogelijk zou zijn. Al snel sloot stichting BELL zich daarbij aan en werd de knoop doorgehakt om het eindfeest mee te verhuizen. Hierdoor kan de organisatie gebruikmaken van de faciliteiten die Bazaar normaal gesproken voor een dag opbouwt, zoals het podium, toiletten en licht en geluid.

TIP VAN DE SLUIER

Zaterdag 25 september is het dan zover. Stichting BELL is al maanden bezig om een interessant programma samen te stellen. Daarbij komen sport, spel, muziek en alle inwoners van Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel, zowel jong als oud, samen. De komende periode wordt in deze krant regelmatig een tipje van de sluier opgelicht.

De karavaan van BELL trekt door Liempde. Van daaruit trok de stoet door alle dorpen die sinds 1 januari de gemeente Boxtel vormen. (Foto: Bas van den Biggelaar).