Ik zou wel eens willen weten...(2)

Vreselijk vind ik wellicht een te sterk woord, maar die muziek op de terrassen in het centrum hoeft voor mij ook niet.

Het eerste weekend dat ik met een vriendin ging lunchen op een terras werd ons gezegd dat die muziek er speciaal was omdat de terrassen weer open mochten. We zijn eerder vertrokken omdat ons met name de soort muziek en het volume stoorde.

Te veel beat. Na zo lang de drukte van kantoortuinen ontwend te zijn door het thuiswerken, dreunde die te veel door.

Afgelopen zondagmiddag met dat zomerse weer een nieuwe poging ondernomen. Helaas, geen passend zwoel zomers muziekje op de achtergrond, maar weer die wat dreunende beatmuziek.

We zijn er zo ver mogelijk vandaan gaan zitten, maar achteraf merkte ik dat het me opjaagt en een ontspannen gevoel ontneemt. Jammer.

Ook voor mij hoeven die muziekboxen, zeker overdag, niet opnieuw te worden opgebouwd.


        ANNEMIE HELLINGS


Eikenlaan: weer terug bij af?

Met het voorliggende Verkeersbesluit Eenrichtingsverkeer Eikenlaan zijn we weer terug bij af vreest ondergetekende. De bedoeling van het vorig jaar gerealiseerde parkeerterrein aan de Molenwijkseweg (naast MEP) was om het verkeer uit het park te gaan weren, het parkeerprobleem op te lossen (voorheen stond het merendeel van de auto’s tussen de bomen aan de Eikenlaan) en de situatie weer veilig te krijgen voor alle verkeersdeelnemers maar met name wandelaars en fietsers van en naar de diverse (sport)accommodaties (MEP, De Merletten, ODC en restaurant Molenwijk) en uiteraard het park zelf.

Een parkeerterrein voor íedere bezoeker van het park. Dat is uitstekend gelukt en functioneert geweldig!

Wij koesteren dit. Wij hopen nu niet dat wij met het aangekondigde Verkeersbesluit Eenrichtingsverkeer Eikenlaan in combinatie met de ambitieuze plannen van Molenwijk 2 weer terug bij af zijn en de verkeer- en parkeerchaos van voorheen terugkeert.

Met het voorliggende plan wordt het verkeer het park weer ín gestuurd met alle gevolgen van dien. Dit lijkt ons zeer ongewenst en geenszins de bedoeling. Waarom hebben we ook al weer dat parkeerterrein aangelegd?

Mijn voorstel is dan ook om al het gemotoriseerd verkeer in en uit te laten gaan rijden via het nieuwe parkeerterrein aan de Molenwijkseweg en daarnaast het eerste deel van de Eikenlaan geheel af te gaan sluiten voor gemotoriseerd verkeer (alleen openlaten voor fietsers en wandelaars) zodat de bereikbaarheid van alle accommodaties gegarandeerd is, de situatie veilig blijft en de parkeerchaos niet terugkeert.


        MICHIEL VAN LOTRINGEN

        Bewoner Eikenlaan