'Meewerkend Boxtel en MGD: stop er acuut mee'


In zijn zes pagina's tellend manifest 'MijnGemeenteDichtbij to be or not tot be' veegt Ruud van Nooijen de vloer aan met het in 2016 gevormde gelijknamige ambtenarenbedrijf van Boxtel en Sint-Michielsgestel dat afgekort wordt tot MGD. Ook uit hij daarin stevige kritiek op het een halfjaar eerder geïntroduceerde merk Meewerkend Boxtel, waarmee de gemeente een andere arbeidsfilosofie introduceerde.

Mede op basis van het in januari gepubliceerde evaluatierapport 'Hoe ver is MijnGemeenteDichtbij?' roept Van Nooijen het college en de raad op per omgaande te stoppen met zowel MGD als Meewerkend Boxtel.

De kritische Boxtelaar vindt onder meer dat de gemeente slecht communiceert, dat onderdelen van de organisatie niet goed worden aangestuurd, dat interne controle ondermaats is en er gebrek is aan continuïteit in de personele bezetting. Maar ook de gemeenteraad krijgt van de schrijver een veeg om de oren. De fracties hebben in zijn ogen de ambtelijke fusie niet echt kritisch gevolgd.

Van Nooijen stuurde zijn manifest vorige week naar het college van B en W én naar de voltallige gemeenteraad van Boxtel. Enkele dagen later stuurde hij aanvullend een overzicht van vragen en opmerkingen die hij eerder dit jaar bij de gemeente aankaartte en waarbij hij niet of niet naar tevredenheid werd geholpen.

Dit artikel is maandag 20 juni ook gepubliceerd in de app OnsBC. Daar kunnen belangstellenden de twee documenten van Van Nooijen downloaden en integraal lezen.