Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DALENDE CORONACIJFERS GEVEN MULTICULTUREEL FESTIVAL HOOP

Bazaar Boxtel maakt line-up bekend

PÅL JANSEN

September ook festivalmaand in Boxtel? Het zou zomaar kunnen vanwege de steeds verdergaande versoepelingen. De organisatie van Bazaar Boxtel heeft er vertrouwen in en staat te popelen. Haar line-up maakt zij alvast bekend.

,,Hoe we het gaan doen? Dat is nog steeds een goeie vraag", lacht bestuurslid Linda Daas van de Bazaar. Van toegangs-apps tot coronatestbewijzen: wekelijks kan de wereld veranderen. En zondag 26 september, als het multiculturele festival in park Molenwijk losbarst, duurt in coronatijd nog een eeuwigheid. Daas: ,,De Bazaar is een open en gratis festival voor iedereen. En dit zijn rare tijden. Met de gemeente hebben we gesprekken. Haar houding is meewerkend. Maar we moeten natuurlijk erg in het moment leven."

TROUWDAG

Toch is gezien het teruglopende aantal besmettingen en afname van ziekenhuisopnames de hoop groot dat een festival als de Bazaar eind september weer kan. En hopelijk zit het weer dan ook een beetje mee. Daas, lachend: ,,De dag erna is mijn trouwdag. Toen was het prachtig weer, dus ik houd me daaraan vast."

Bazaar Boxtel viert in 2021 haar twintigjarig bestaan. Het vierde lustrum van het multiculturele festival in park Molenwijk, dat jaarlijks rond de 7.000 bezoekers trekt, wordt op de dag van het festijn onder meer opgeluisterd met een nieuwe huisstijl en logo, gemaakt door Roeland Heesbeen van Kippenvel Ontwerp.


Intussen is de de kraamverhuur al gestart. Een stand reserveren kan via contact@bazaarboxtel.nl. Bovendien is ook de line-up al bekend. ,,Uiteraard mag onze huisband Kasba daarin niet ontbreken", vertelt Daas. Lees meer in kader onder dit artikel.


p 'Huisband' Kasba is al sinds jaar en dag een vaste gast van het multicultureel festival Bazaar Boxtel, zo ook in 2014. Naar alle waarschijnlijkheid kan de band op 26 september weer optreden in park Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).