Lotte Broeren (13) uit Boxtel heeft een hersentumor. De ernstig zieke tiener beleefde vrijdag een droomdag van stichting Make A Wish. Onder meer met een muzikaal optreden bij haar in de Sint-Severusstraat. (Foto's: eigen collectie).
Lotte Broeren (13) uit Boxtel heeft een hersentumor. De ernstig zieke tiener beleefde vrijdag een droomdag van stichting Make A Wish. Onder meer met een muzikaal optreden bij haar in de Sint-Severusstraat. (Foto's: eigen collectie). Foto: eigen collectie

DROOMDAG VOOR BOXTELSE LOTTE BROEREN

Wens komt uit met parachutesprong


LINDA VAN DE WIEL

Een parachutesprong maken. Dát was de grootste wens van Lotte Broeren. De Boxtelse tiener zag deze droom vrijdag in vervulling gaan. Make-A-Wish Nederland, een stichting die zich inzet wensen te vervullen van ernstig zieke kinderen, maakte dat deze droom realiteit werd.

Kei vet. Zo omschrijft Lotte (13) de tandemsprong die ze samen met haar een jaar jongere zus Tessa mocht maken. ,,We vlogen op 3,3 kilometer hoogte toen we uit het vliegtuig sprongen. Om het voor de instructeur aan wie ik vast zat prettiger te maken, moest ik mijn hoofd achterover houden. Maar ik dacht: ‘Ik hang hier maar één keer. Ik ga er vol van genieten en kijk lekker naar beneden'.”

Toen volgde een vrije val van 200 kilometer per uur, tot de parachute openging. ,,Ik ben geen moment nerveus geweest. Ik vond het alleen maar heel vet”, vertelt een enthousiaste Lotte.

De wens van de leerling van het Baanderherencollege ging in vervulling met een reden. ,,Ik heb een hersentumor. Hoe het met me gaat? Dat wisselt sterk, ik ben vaak erg moe. Mijn ouders, zusje en ik leven van dag tot dag.”

De wensdag van Lotte zorgde in elk geval voor veel positieve energie. ,,Mijn moeder deed ‘s ochtends al heel raar”, lacht Lotte. ,,Ze zei dat ik beter ’s avonds mijn haren kon wassen en dat een korte broek beter was dan een rokje. Achteraf begrijp ik waarom ze dat zei. Samen met mijn vier beste vriendinnen en mijn zus ging ik naar een klimbos.”

En dat was niet de enige verrassing want Lotte werd thuis verrast met live muziek én meegenomen in een roze limousine. ,,Na het klimbos werden mijn vriendinnen thuisgebracht en gingen mijn ouders, zus en ik naar Breda voor de sprong."

Daarna volgde een laatste verrassing. ,,Mijn opa’s, oma’s, oom en tante kwamen bij ons eten om de dag af te sluiten. Ik mocht kiezen wat we wilden eten. Dat werden hamburgers van eetcafé De Kerk. Ik lust niet veel, maar die krijg ik prima weg.”

De tandemsprong met een parachute was - letterlijk én figuurlijk - het hoogtepunt van een dag vol verrassingen.
Lotte Broeren (13) uit Boxtel heeft een hersentumor. De ernstig zieke tiener beleefde vrijdag een droomdag van stichting Make A Wish.