Lenie en Jacques de Graaf werden door (oud)-buurtgenoten van het Smidsepad feestelijk begeleid naar hun nieuwe woonadres aan het Schoolpad. Daarbij passeerden het gezelschap natuurlijk ook het voormalige politiebureau waar De Graaf jarenlang postcommandant was.
Lenie en Jacques de Graaf werden door (oud)-buurtgenoten van het Smidsepad feestelijk begeleid naar hun nieuwe woonadres aan het Schoolpad. Daarbij passeerden het gezelschap natuurlijk ook het voormalige politiebureau waar De Graaf jarenlang postcommandant was. Foto: Gerard Schalkx

Samen op pad, van Smidsepad naar Schoolpad...

HENK VAN WEERT

Bewoners en oud-buren van het Smidsepad in Liempde vormden vrijdagavond een feestelijke colonne. Op die manier zwaaiden zij hun buurtgenoten Lenie en Jacques de Graaf uit en begeleidden zij hen naar hun nieuwe adres. En dat bleef niet onopgemerkt...

Na 38 jaar verhuisde het echtpaar naar een van de 25 zorgwoningen in het zeven jaar geleden gebouwde complex Witte School aan het Schoolpad. Op pad van pad naar pad, zogezegd.

De foto is gemaakt op het moment dat het uitbundige gezelschap de in mei 1980 geopende politiepost aan de Oude Dijk passeert. Daar werkte Jacques de Graaf als Liempdse postcommandant van de toenmalige Rijkspolitie. (Foto: Gerard Schalkx).