Blik in zuidelijke richting ter hoogte van de inrit van de nieuwbouwlocatie Jorishof aan de Eindhovenseweg. De scheiding met de rijbaan voor autoverkeer bestaat uit niet meer dan een witte streep. (Foto: Henk van Weert, 2018).
Blik in zuidelijke richting ter hoogte van de inrit van de nieuwbouwlocatie Jorishof aan de Eindhovenseweg. De scheiding met de rijbaan voor autoverkeer bestaat uit niet meer dan een witte streep. (Foto: Henk van Weert, 2018). Foto:Henk van Weert

B EN W MOETEN NOG PRATEN MET BOUWER

Nog geen helderheid over fietsontsluiting Jorishof

Er moet nog met de projectontwikkelaar van nieuwbouwplan Jorishof worden gesproken over een veilige fietsverbinding aan de Eindhovenseweg. Dat antwoordt het college van B en W op een brief waarin de fractie van PvdA-GroenLinks recent opnieuw wees op de gevaarlijke situatie die in haar ogen gaat ontstaan.

B en W wensen een ruimer fietspad (met een breedte van twee meter) aan de kant van het voormalige Joris Meubelen. Daar worden volgend jaar twintig huizen gebouwd. Het fietspad dient van het autoverkeer te worden gescheiden met een tussenberm van anderhalve meter, vindt het gemeentebestuur. Bovendien zou het goed zijn als tussen de twee rijbanen voor auto’s een middengeleider van vijf meter komt, mét opstelruimte voor fietsers en auto’s. Hoe het college deze voorzieningen gerealiseerd zou willen zien op het relatief smalle weggdeelte, wordt niet duidelijk. Overleg met bouwbedrijf Van Wanrooij is nog gaande.

GEVAARLIJK

PvdA-GroenLinks vroeg eind mei middels schriftelijke vragen aan het Boxtelse gemeentebestuur aandacht voor het fietspad aan de Eindhovenseweg. In 2018 gebeurde dat ook al eens. De smalle fietsstrook wordt alleen met een witte streep gescheiden van de rijbaan voor autoverkeer. Dat is nu al een gevaarlijke situatie, maar als de nieuwe huizen straks zijn bewoond, wordt dat er niet beter op.


p Blik in zuidelijke richting ter hoogte van de inrit van de nieuwbouwlocatie Jorishof aan de Eindhovenseweg. De scheiding met de rijbaan voor autoverkeer bestaat uit niet meer dan een witte streep. (Foto: Henk van Weert, 2018).

Blik in noordelijke richting ter hoogte van de inrit van de nieuwbouwlocatie Jorishof aan de Eindhovenseweg. De scheiding met de rijbaan voor autoverkeer bestaat uit niet meer dan een witte streep. (Foto: Henk van Weert, 2018).