Het Centrummanagement verspreidde vorige week foto’s van onder meer omver getrapte bloembakken in het centrum. De organisatie, die met Bruisend Centrum veel energie steekt in het organiseren van activiteiten in het Boxtelse winkelhart, is wel klaar met het vandalisme.
Het Centrummanagement verspreidde vorige week foto’s van onder meer omver getrapte bloembakken in het centrum. De organisatie, die met Bruisend Centrum veel energie steekt in het organiseren van activiteiten in het Boxtelse winkelhart, is wel klaar met het vandalisme. Foto: Centrummanagement Boxtel

VVD: ‘Helaas komt vandalisme in centrum met regelmaat voor’

VVD wil toezicht met camera's intensiveren


PÅL JANSEN

Intensiveren van het cameratoezicht in het centrum, maatregelen om misdragingen te voorkomen, schade verhalen op de daders. Oppositiepartij VVD vraagt aan het Boxtelse college van B en W wat er mogelijk is nadat onlangs vernielingen plaatsvonden. ,,Wij horen met regelmaat signalen over vandalisme in het centrum en andere gebieden binnen Boxtel.”

Aanleiding vormen de anderhalve week geleden vernielde banners en omver getrapte bloembakken. Het Centrummanagement vroeg hier aandacht voor via onder meer deze krant en sociale media.

MAATREGELEN?

Aangezien er camera’s hangen, vraagt de fractie zich af of het toezicht daarmee kan worden geïntensiveerd. Ook willen de liberalen meer weten over het plan van aanpak in Boxtel rondom deze schade en overlast. ,,Welke maatregelen nemen B en W om de misdragingen in het vervolg te voorkomen?”

Schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur worden over het algemeen binnen dertig dagen beantwoord.