De Kloostertuin in Liempde ondergaat op termijn een grondige metamorfose. (Foto: Gerard Schalkx).
De Kloostertuin in Liempde ondergaat op termijn een grondige metamorfose. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BOL BRENGT TWEEDEHANDS VOORWERPEN AAN DE MAN

Spullenmarkt ten bate van kloostertuin

Geen schuurtje, kelder of zolder in Liempde is dezer dagen veilig. Leden van Vrouwencontact, stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL), De Zonnebloem en ouderenbond KBO halen alles overhoop wat maar verkoopbaar is. Met een spullenmarkt op zondag 4 juli hopen ze geld bijeen te brengen voor een dementievriendelijke tuin tussen ontmoetingscentrum De Kloosterhof en verpleeghuis De Vlaswiek.

De spullenmarkt wordt gehouden in de vroegere kloostertuin, opent om 11.00 uur en duurt tot in elk geval 14.00 uur. Het plan is dit verscholen stukje groen te veranderen in een dementievriendelijk ontmoetingsparkje, vooral voor oudere inwoners. Het bijeengebrachte geld wordt verdubbeld met subsidie van de provincie en enkele fondsen.

Vrijwilligers van BOL leiden de tweedehandsmarkt in goede banen en zorgen voor koffie, thee en broodjes. Ook met coronarisico’s is rekening gehouden: de ingang van de spullenmarkt is aan de Keefheuvel, de uitgang aan de Dorpsstraat.

BOL-voorzitter Tossy de Man kondigde eind mei in deze krant een crowdfundingsactie aan voor de metamorfose van de Liempdse kloostertuin. Daarvoor is 145.000 euro nodig. Iets meer dan de helft daarvan is al toegezegd door de provincie en een aantal fondsen. De crowdfundingsactie duurt tot 15 juli.

De kloostertuin is weliswaar openbaar toegankelijk, maar door verwaarlozing op dit moment niet geschikt voor ouderen. Samen met het parochiebestuur, de gemeente Boxtel, woonstichting Joost, KBO, De Zonnebloem, Zorggroep Elde Maasduinen, SPPiLL en de plaatselijke Natuurwerkgroep wil BOL er een groene ontmoetingsruimte van maken. De vergunningprocedure loopt: het streven is volgend voorjaar de tuin af te hebben.


q De Kloostertuin in Liempde ondergaat op termijn een grondige metamorfose. (Foto: Gerard Schalkx).