Het Repair Cafe in Gemonde voor de coronacrisis. De activiteit blijft ook onder de vleugels van de nog op te richten dorpsraad bestaan. (Foto: Debbie van Brandwijk).
Het Repair Cafe in Gemonde voor de coronacrisis. De activiteit blijft ook onder de vleugels van de nog op te richten dorpsraad bestaan. (Foto: Debbie van Brandwijk). Foto: Debbie van Brandwijk

Repaircafé zoekt oude apparaten

Algemeen Gemonde (c) Nieuws (c)

Als het coronatechnisch gezien mag, start repaircafé Gemonde woensdag 14 juli weer op. De vrijwilligers zoeken hiervoor nog oude kleine apparaten. Die moeten als leermateriaal dienen.

De spullen hoeven niet kapot te zijn, ze zijn niet bedoeld om te repareren. Leerlingen van de Sint-Lambertusschool kunnen ze uit elkaar halen en zo leren hoe een apparaat er van binnen uitziet, hoe het werkt en hoe ze het weer kunnen monteren. Het repaircafé werkt samen met de Gemondse basisschool. Spullen kunnen woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur ingeleverd worden bij de Dorpstafel in ‘t Schufke. Het is ook mogelijk een afspraak te maken via de Facebookpagina, dan komen vrijwilligers de apparaten ophalen. Zij benadrukken dat het om kleine apparatuur moet gaan, bijvoorbeeld oude video- of dvd-spelers, wekkers en dergelijke. Televisies of ijskasten zijn niet geschikt voor het doel.

OP DE FOTO: Het repaircafé voor de coronacrisis. Met een beetje geluk start het 14 juli weer op. (Foto: Debbie van Brandwijk).