Afbeelding
Foto: Remco Rooijakkers

Kindervakantiewerk Boxtel gaat niet door, tenzij er organisatoren opstaan

Algemeen Liempde (c) Esch (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Jeugd die mee wil doen aan de activiteiten van het Kindervakantiewerk Boxtel is er genoeg. Maar er is vooralsnog weinig animo om die week te organiseren. Waar Esch, Liempde en Lennisheuvel de draad weer oppakken en in de zomer bouwdorpen neerzetten, is dat voor Boxtel nog onzeker. Het bestuur gaf vorig jaar al aan het stokje door te willen geven, maar tot op heden is er nog niemand opgestaan.

Het blijkt lastig om opvolgers voor het team van Kindervakantiewerk (KVW) in Boxtel te vinden. Acht jaar geleden stapte een zevental ouders in de organisatie, maar deze groep vindt het nu mooi geweest, onder meer omdat hun kinderen inmiddels niet meer op de basisschool zitten en een frisse wind ook wel eens goed kan zijn.

Vorig jaar zomer plaatste het bestuur al een oproep op zijn Facebookpagina met de vraag aan ouders om zich te melden als zij interesse hadden om de taken over te nemen. ,,Daar is helaas niets uit voortgekomen. We kregen de laatste weken veel vragen of het dit jaar weer door zou gaan, dat is dus niet het geval zolang niemand zich meldt. Aan kinderen hebben we in elk geval geen gebrek”, aldus Steffie van de Vorstenbosch van KVW Boxtel.

Mochten zich nog ouders melden, dan willen de stoppende bestuursleden graag nog meedenken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Facebook of kindervakantiewerkboxtel@gmail.com.

ANDERE KERNEN

Het bouwdorp J’Esch wordt gehouden op de vaste plek, het speelterrein aan Het Kruys. Dit vindt plaats op maandag 30 en dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september, steeds vanaf 09.30 uur. Vorig jaar werd nog uitgeweken naar de speelplaats van de Willibrordusschool. Daar was het programma gevuld met allerlei sportieve spellen. Deze zomer hoopt de organisatie weer een houten dorp op te bouwen.

In dezelfde week als Esch, mag ook de Liempdse jeugd aan de slag met pallets en spijkers, maar dan wel tot en met vrijdag 3 september. Het thema voor de 2021-editie is ‘Op safari in de jungle’. De inschrijving hiervoor is al gestart, aanmelden kan via www.jvwliempde.nl.

Op de eerste drie dagen van september mag ook het hout uit de schuur in Lennisheuvel. Het Wilde Westen staat centraal, opgeven kan nog tot vrijdag 2 juli via het inschrijfformulier in nieuwsblad Rond Kerk en Orion.

OP DE FOTO: In 2019 was er voor het laatst Kindervakantiewerk in Boxtel. Een jaar later ging het door corona niet door en ook nu staat het op losse schroeven. (Foto: Remco Rooijakkers).

OP DE FOTO: Aan de Hogenbergseweg in Liempde werd flink getimmerd aan hutten van pallets en planken. (Foto: Albert Stolwijk).

Aan de Hogenbergseweg in Liempde werd flink getimmerd aan hutten van pallets en planken.