Schoolverlaters van de Prinses Amaliaschool leefden zich dinsdag uit in het Helvoirtse recreatiepark Duinoord.
Schoolverlaters van de Prinses Amaliaschool leefden zich dinsdag uit in het Helvoirtse recreatiepark Duinoord. Foto: eigen collectie

PRINSES AMALIASCHOOL HOUDT FEESTWEEK


‘Dit is nóg leuker dan schoolkamp van groep 8’

LINDA VAN DE WIEL

Het is de vraag waarmee elke basisschool stoeit: wat te doen met het afsluitende schoolkamp voor de leerlingen van groep 8? Sommige scholen in onze dorpskernen kiezen ervoor het schoolverlaterskamp door te laten gaan. De Prinses Amaliaschool koos voor een alternatief: een feestweek!

Het is een gezellige boel in het klaslokaal van groep 8 van de school aan de Reginahof. Sommige leerlingen leggen de laatste hand aan een kunstwerk voor Vaderdag. Anderen doen een spelletje. ,,Zo meteen gaan we met de fiets naar Oisterwijk om te bowlen”, vertelt de 12-jarige Lianne terwijl ze een potje ‘Wie ben ik?' speelt met vriendin Benthe (11). ,,Gisteren gingen we naar Duinoord in Helvoirt en dat was ook heel cool. Ik ben met een kabelbaan over het hele park gegaan. Ik moest halverwege trappelen met mijn benen omdat ik anders stil zou vallen. Of ik dat eng vond? Nogal…”

Benthe had vooral geklommen in het klimbos. ,,Ik vond het hel spannend want we gingen echt heel hoog. Ik kreeg allemaal takken tegen mijn hoofd aan.”

EXTRA LANG

Lianne vindt de feestweek leuker dan het eerder geplande schoolkamp: ,,Het kamp duurt altijd drie dagen en de feestweek is vijf dagen, dus extra lang.”

Benthe is het met haar vriendin eens, maar had een kamp ook cool gevonden. ,,Maar we maken nu ook zó ontzettend veel plezier.”

TWIJFEL

,,We hebben lang getwijfeld wat te doen met het schoolkamp”, vertelt Michelle Wingens, leerkracht van groep 8. ,,Ik heb gebeld met zowel de GGD als het RIVM en hun advies was: niet op kamp gaan. De klaslokalen zijn groot en goed geventileerd, een ruimte op een kampeerboerderij niet. We zouden het vreselijk vinden als kinderen tijdens hun laatste maand op de basisschool in quarantaine moeten.”

En dus besloot de Prinses Amaliaschool, samen met een club actieve ouders, een feestweek te organiseren. Vol toffe activiteiten als klimmen, zwemmen, barbecueën én bowlen.

,,Een volle feestweek, wie wil dit nu niet?”, lacht Maheen (12). ,,Ik heb gisteren een potje lasergamen gespeeld én heel veel lekkers geproefd: pannenkoeken, frietjes, een slushpuppy én snoepjes. En morgen gaan we zwemmen.”

Natasza (12) heeft veel zin in het potje bowling dat vandaag op het programma staat. ,,Ik ben er niet goed in hoor, maar ik vind het wel keileuk.”


pq Schoolverlaters van de Prinses Amaliaschool leefden zich dinsdag uit in het Helvoirtse recreatiepark Duinoord. (Foto: eigen collectie).

Schoolverlaters van de Prinses Amaliaschool leefden zich dinsdag uit in het Helvoirtse recreatiepark Duinoord.