Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

'De jeugd is het beu om thuis te zitten'

RENS VAN DEN ELSEN

Met temperaturen die deze week de dertig graden aantikken, is een verkoelende duik in het water een welkome afleiding. De Langspier stroomde ook gisteren na schooltijd weer vol. Vooral de jeugd weet de Boxtelse recreatieplas goed te vinden.

,,Ik heb nog nooit zoveel jeugdabonnementen verkocht", geeft eigenaar John Brusselers aan. Hij vervolgt lachend: ,,Je kunt merken dat jongeren het beu zijn om thuis te moeten zitten door de coronacrisis. En dat hun ouders hun kroost zo onderhand ook het huis uit willen hebben met dit mooie weer."

Dat het druk is rond het water en jeugd niet altijd de anderhalvemeterregel naleeft, ziet ook Brusselers. ,,Er komen regelmatig boa's kijken. Maar je weet hoe dat gaat. Zodra ze weg zijn, klitten kinderen weer bij elkaar. Dat begrijpen de handhavers overigens ook wel." Volgens de eigenaar is er genoeg ruimte rond het water om te kunnen genieten èn voldoende afstand van elkaar te houden.

GEEN TOPSEIZOEN

De Langspier moest ook acht maanden lang dicht vanwege de coronamaatregelen. Maar de pijn zat volgens Brusselers vooral in het horecadeel. ,,Feesten en partijen waren niet mogelijk. Nu de zon goed schijnt halen we er nog wel wat uit, maar een topseizoen zal het niet zo snel worden." (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding