Aan de Bosscheweg is - naast het politiebureau - een appartementencomplex met 24 sociale huurwoningen van woonstichting Joost in aanbouw. Meer in de richting van het parkeerterrein van café De Oude Ketting worden huurappartementen en -woningen opgetrokken van particulier verhuurbedrijf Borgdonck. (Foto: Bas van den Biggelaar, mei 2021).
Aan de Bosscheweg is - naast het politiebureau - een appartementencomplex met 24 sociale huurwoningen van woonstichting Joost in aanbouw. Meer in de richting van het parkeerterrein van café De Oude Ketting worden huurappartementen en -woningen opgetrokken van particulier verhuurbedrijf Borgdonck. (Foto: Bas van den Biggelaar, mei 2021). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

BUITEN APPARTEMENTEN JOOST OOK PARTICULIERE VERHUUR

Heem van Selis: ook plek voor huurders


HENK VAN WEERT

De bouw van 24 sociale huurappartementen van woonstichting Joost is in volle gang. Het complex verrijst naast het politiebureau aan de Bosscheweg. Een eindje verderop, nabij het parkeerterrein van De Oude Ketting, is gestart met de bouw van zo'n zelfde aantal appartementen in de vrije sector.

Deze week begon Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen met de bouw van 24 vrije-sectorappartementen die via de aan dit bedrijf gelieerde verhuurmaatschappij Borgdonck aangeboden zullen worden. ,,We verwachten dat met de bouw een jaar tot anderhalf jaar is gemoeid. Ergens in de tweede helft van 2022 zouden deze woningen dus moeten worden opgeleverd. Drie maanden voor de oplevering wordt gestart met de verhuur van de appartementen", meldde projectontwikkelaar Marc van Roekel van Van Wanrooij deze week. Die onderneming realiseert Heem van Selis in samenwerking met het Osse bouwbedrijf Van Peer.

KINDERDAGVERBLIJF

Op de begane grond van het complex komt een kinderdagverblijf van Kindertuin. De gemeente Boxtel heeft daarvoor eerder dit jaar het bestemmingsplan aangepast. ,,Voor een tweede ruimte zoeken we nog een maatschappelijke organisatie als huurder", aldus Van Roekel.

In fase 2 van Heem van Selis realiseert Van Wanrooij nog twaalf grondgebonden huurhuizen.

SOCIALE HUURSECTOR

Naast het politiebureau aan de Bosscheweg wordt eveneens een complex van 24 appartementen opgetrokken door de Geffense ontwikkelaar. Dat zijn echter sociale woningen, die verhuurd gaan worden door de Boxtelse woonstichting Joost. De appartementen (met aparte berging) krijgen allemaal twee slaapkamers en worden tussen de 60 en 70 vierkante meter groot.

De bewoners van de huurappartementen zullen naar verwachting begin 2022 de sleutel in ontvangst nemen, schrijft de woonstichting op haar website. Later in het plan worden ook 46 eengezinswoningen gerealiseerd die Joost gaat verhuren.

De koopwoningen in nieuwbouwplan Heem van Selis gaan in een mum van tijd van de hand. De belangstelling is overweldigend. Maar hoe staat het eigenlijk met de huurhuizen het Boxtelse uitbreidingsproject? Dat vroeg Christ de Louw zich afgelopen week af in de app OnsBC. Hij reageerde onder het nieuwsverhaal over Heem van Selis uit de krant van vorige week. Mede op zijn verzoek zocht de redactie het uit.


p Aan de Bosscheweg is - naast het politiebureau - een complex met 24 sociale huurappartementen van woonstichting Joost in aanbouw. Meer in de richting van café De Oude Ketting worden appartementen en woningen opgetrokken van particulier verhuurbedrijf Borgdonck. (Foto: Bas van den Biggelaar, mei 2021).

Wie in de toekomst vanuit het noorden via de Bosscheweg Boxtel binnenrijdt, ziet vóór het parkeerterrein van café De Oude Ketting dit appartementencomplex oprijzen. (Illustratie: www.borgdonck.nl).
Binnenterrein van het appartementencomplex met particuliere huurwoningen. Rechts op de begane grond is het kinderdagverblijf van Kindertuin gepland.