De toekomstige en de vertrekkende uitbaters van Het Wapen van Liempde zijn blij met de overname. (Foto: Gerard Schalkx).
De toekomstige en de vertrekkende uitbaters van Het Wapen van Liempde zijn blij met de overname. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx


AD SCHELLE EN JOSEPHINE BEKKERS KOPEN HERBERG DE SCHUTSKUIL IN OIRSCHOT


Het Wapen krijgt de 'Ruud- en Mitch-touch'

JAN HERMENS

Het Wapen van Liempde is per 1 september in nieuwe, maar toch vertrouwde handen. Ruud Bouwmans en Mitch Stupers nemen het café aan het Raadhuisplein over. Hun pannenkoekenhuis 't Struifhuis ligt naast 'Het Wapen'. De huidige eigenaren Ad Schelle en Josephine Bekkers hebben De Schutskuil in Oirschot gekocht.

Bouwmans: ,,Het Wapen van Liempde blijft een café. In de basis verandert er waarschijnlijk niet veel, maar we zullen er wel onze eigen draai aan geven." Ad en Josephine hadden in eerste instantie niet het plan om hun kroeg te verkopen. ,,Ruud en Mitch kwamen bij ons met de vraag of ze het café over konden nemen. Zij wilden verdere stappen zetten in de horeca. We hebben daarover nagedacht en 'ja' gezegd", legt Ad uit. Op dat moment hadden hij en Josephine nog geen alternatief in gedachten. ,,We hebben rondgekeken en kwamen uit bij De Schutskuil in Oirschot. Ook horeca, met een groot terras. Veel lunches, maar geen feesten en partijen. Dus niet meer tot diep in de nacht werken."

ALLE VERTROUWEN

Beide duo's zijn blij met de overname. Ad: ,,Ruud heeft een poos voor mij gewerkt en is al negen jaar mijn compagnon. Ik ben blij dat Mitch en hij Het Wapen van Liempde overnemen, ik heb er alle vertrouwen in."

Ruud: ,,Mitch en ik hebben enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan. Ad en Josephine hebben het café zeventien jaar geweldig gerund. We staan nu te springen om het stokje van hen over te nemen."

Voor Mitch is de verandering misschien nog wel het grootst. Hij werkt in het onderwijs en deels in 't Struifhuis, maar stort zich vanaf september volledig op de horeca. Zijn huidige baan als leraar zegt hij vaarwel. Ruud: ,,We gaan de komende tijd ons nieuwe project vorm geven zodat Het Wapen van Liempde de enige echte Ruud en Mitch-touch krijgt."

p Van links naar rechts: Ruud Bouwmans, Ad Schelle, Josephine Bekkers en Mitch Stupers. Ze staan alle vier te popelen om vanaf september aan een nieuw horeca-avontuur te beginnen.
(Foto: Gerard Schalkx).