Ellis van Erp aan het werk in de totaal gestripte pipowagen. Ze brengt isolatie aan. (Foto: eigen collectie).
Ellis van Erp aan het werk in de totaal gestripte pipowagen. Ze brengt isolatie aan. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

OUDE FESTIVALKASSA NU GASTENVERBLIJF


D'n Hop breidt uit met opgeknapte pipowagen


JAN HERMENS

Het kostte Dorien Habraken en Ellis van Erp heel wat uren klussen, maar hun pipowagen is nu bijna klaar. Hij staat op een fraaie plek in het groen en is bedoeld om ergens vanaf augustus gasten onderdak te bieden. Habraken: ,,De pipowagen is een aanvulling op de B&B die we al hebben en op onze ruimte voor dagrecreatie."

De eigenaressen van D'n Hop in buurtschap Luissel beschikken over een vergunning voor tien jaar voor hun aanwinst. Dorien: ,,In coronatijd was ons bedrijf natuurlijk gesloten. We kochten de pipowagen vorig jaar september. Er moest nog het nodige aan gebeuren, we hadden de tijd om ermee aan de slag te gaan."

POPFESTIVAL

De mobiele accommodatie kent een aardige geschiedenis: in het verleden diende ze onder meer als kassa bij een popfestival. ,,De wagen was knalgroen. Een lik verf was geen overbodige luxe, want die kleur sprong nogal in het oog op ons erf", vertelt Dorien. ,,Nu is hij groen met gele kozijnen, maar dan in tinten die aansluiten bij de omgeving."

Dorien en haar vriendin zorgden voor een bed in de wagen, een keukentje en sanitair. ,,Ellis is echt de klusvrouw", erkent Dorien. ,,Zij is handig en kan met machines overweg. Begin juli wordt de riolering aangesloten en nu zijn we bezig met de tegels. Dat laatste is best lastig. Bijna geen wand is helemaal recht."

Gasten die graag knus dicht bij elkaar slapen, komen in de pipowagen aan hun trekken. Het bed is namelijk 1,20 meter breed, het formaat van een ouderwetse twijfelaar. Maar die kan ook 'kingsize' worden opgemaakt. Het duo heeft een bankje gemaakt dat gasten tegen de slaapplek aan kunnen schuiven zodat deze nog eens 60 centimeter breder wordt.

Of er daadwerkelijk ontbijt wordt geserveerd in het houten onderkomen of dat er alleen een koelkastje met etenswaren in komt, weten Habraken en Van Erp nog niet. ,,We hebben al een B&B, verzorgen dagrecreatie en bieden straks logies in de pipowagen", legt Habraken uit. ,,Daarnaast werken we allebei nog in de zorg. Het kan zijn dat we de wagen aanbieden als slaapplek met faciliteiten om zelf maaltijden te bereiden, maar zonder ontbijtservice. Er zijn genoeg mensen die zelf hun broodjes willen smeren."



p Ellis van Erp brengt isolatiemateriaal aan het werk in de gestripte pipowagen op het terrein van B&B D'n Hop. (Foto: eigen collectie).

De accommodatie zoals ze er nu uitziet, ingebed in het groen. (Foto: eigen collectie).