Afbeelding
Foto:

INFORMATIEBIJEENKOMST GEMEENTE BOXTEL


Voordelige scan van grote
daken voor zonnepanelen

Geschikte daken met een oppervlakte van duizend vierkante meter of meer benutten voor zonnepanelen, daar streeft de gemeente Boxtel naar. Dinsdag 29 juni is er voor bedrijven en organisaties met grote daken om 16.00 uur een online bijeenkomst. Zij kunnen een bijdrage van 250 euro krijgen om een scan uit te laten voeren waaruit moet blijken of hun dak geschikt is.

Belangstellenden worden bijgepraat over de mogelijkheden van zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand, stallen, loods of andere gebouwen. Aanmelden kan tot en met maandag 28 juni via een e-mail: Zonopdak@MijnGemeenteDichtbij.nl.

Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Désiré van Laarhoven het project introduceren. Onafhankelijk zonnecoach Willem Buiter van het bureau Energieneutraal geeft vervolgens een presentatie over de mogelijkheden van het leggen van zonnepanelen. Hij gaat onder andere in op een dakscan, subsidies, kosten en opbrengsten.

250 EURO KORTING

Zo'n check of een dak geschikt is voor zonnepanelen kost normaal gesproken 350 euro, maar geïnteresseerden kunnen er in overleg met de zonnecoach een laten uitvoeren voor 100 euro. Het gemeentebestuur betaalt de rest.

De zonnecoach geeft belangstellenden nader advies over de diverse opties. Bijvoorbeeld zelf panelen plaatsen of een dak verhuren aan een energiecoöperatie. Boxtel wil zon op dak stimuleren, ook omdat er dan minder grond opgeofferd hoeft te worden voor energieopwekking.

Een week eerder houdt buurgemeente Sint-Michielsgestel hetzelfde informatiebijeenkomst.