Afbeelding
Foto: Lars van den Akker

Al 180 tennissers hebben zin in Unilux-toernooi

Tennissen was acht maanden lang officieel nog toegestaan, maar dat mocht alleen in de vorm van trainingen en oefenpartijtjes. Vanaf juli mogen ook weer toernooien voor senioren worden gehouden na de lange 'droogte'. De Essche tennisclub LTV d'Oggelen houdt daarom in de week van 3 tot en met 11 juli het Unilux Open Toernooi. En er wordt massaal ingeschreven...

Het is het eerste tennistoernooi van 2021 voor de vereniging en ondertussen de twaalfde editie van deze traditionele clubactiviteit. Er wordt in Esch overigens niet getennist om de prijzen, maar vooral voor de gezelligheid. Meedoen is mogelijk in de onderdelen heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel, allen in de categorieën 3 tot en met 9. De wedstrijden worden de hele week door gespeeld in verschillende poules. Daarmee wordt voor de deelnemers gegarandeerd dat zij meerdere wedstrijden spelen.

RUIMTE VOOR SPELERS

,,Wij hebben er weer zin in en velen met ons, zo blijkt uit het aantal inschrijvingen", laat het bestuur weten. Op dit moment zijn er volgens de club namelijk al 180 deelnemers, maar is er nog voldoende ruimte voor meer tennisspelers. Opgeven is nog mogelijk tot vrijdag 25 juni middernacht. Het inschrijfgeld bedraagt negen euro per onderdeel.

PUBLIEK

Publiek is ook welkom. Omdat in de toernooiperiode ook de finaleweek van het Europees kampioenschap voetbal en tennistoernooi Wimbledon is, worden deze uitgezonden bij het paviljoen, mits dit past binnen de versoepelingen van de coronaregels.