Afbeelding
Foto: Eigen collectie

TWEE LEDEN NEMEN AFSCHEID VAN LIHL

Liempdse lampjes half jaar later pas opgeruimd

Normaal gesproken worden de sfeerlampjes van Liemt in 't Licht (LIHL) na de feestdagen in februari weer van de gevels gehaald. Dit jaar liep dat echter anders, want net zoals bij het ophangen, bleek ook het opruimen vanwege de coronaregels lastig te zijn. Niet eerder werd de winterverlichting zo laat in het jaar verwijderd.

Het was vanwege de maatregelen niet eerder mogelijk om met meerdere personen samen te komen en de winterverlichting uit het centrum te halen. Er zijn altijd meerdere mensen nodig die dicht op elkaar staan. Secretaris Henk Quinten van LIHL geeft te kennen dat het wel veilig en volgens de regels moet gebeuren. Nu er wat meer versoepelingen zijn doorgevoerd, durfde de organisatie van LIHL het wel weer aan en dus werd zaterdag een flinke groep vrijwilligers opgetrommeld.

REPARATIE

Zo'n 35 helpende handjes van verschillende Liempdse verenigingen verzamelden zich in de vroege ochtend bij café De Durpsherberg om vanuit daar met ladders en aanhangers de sfeerverlichting te verwijderen. Daarbij werden de lampjes netjes per woning in kratten opgeborgen. Rond elf uur was de klus geklaard en waren alle materialen gecontroleerd en waar nodig gerepareerd, zodat het centrum van Liempde ook in de komende winterperiode weer verlicht kan worden.

Overigens was de verlichting die aan hogere gevels hing al in een eerder stadium opgeruimd. Daar was een hoogwerker voor nodig. In eerste instantie dacht het bestuur van LIHL dat zij alle verlichting eind februari al wel weg hadden kunnen halen, maar dat bleek toch niet te mogen.

De verlichting in het dorp zorgt jaarlijks voor extra sfeer tijdens de Liempdse decemberactiviteiten, zoals de kerstmarkt. Die gingen echter niet door, maar dat heeft LIHL er niet van weerhouden het centrum gewoon vol te hangen.

STOKJE DOORGEVEN

De opruimbezigheid was voor Jan Verhoeven en Martien Saris tevens het juiste moment om afscheid te nemen van Liemt in 't Licht. De twee organisatoren van het eerste uur werden door de overige bestuursleden bedankt voor hun bewezen diensten. Verhoeven en Saris geven naar eigen zeggen het stokje nu door aan anderen, maar zijn zelf 'niet van de radar verdwenen'.


p Gewapend met ladders, kratten en aanhangwagens togen de vrijwilligers zaterdag langs de huizen waar nog lichtjes aan de gevel hingen. (Foto: eigen collectie).